Ladik-Samsun blogumuza hos geldiniz ** Welcome to our blog Ladik-Samsun ** Willkommen in unserem Blog Ladik-Samsun ** Welkom op onze blog Ladik-Samsun ** Bienvenue sur notre blog Ladik-Samsun ** Bienvenidos a nuestro blog Ladik-Samsun ** Bem-vindo ao nosso blog Ladik-Samsun ** Benvenuti sul nostro blog Ladik-Samsun ** selamat datang di blog kami Samsun-Ladik ** مرحبا بكم في بلوق Ladik - سامسون ** Добро пожаловать на наш блог Ладик-Самсун ** Velkommen til vores blog Ladik-Samsun ** Καλώς ήρθατε στο blog μας Ladik-Samsun ** ברוכים הבאים אל הבלוג שלנו Ladik-Samsun ** आपका स्वागत है हमारे ब्लॉग Ladik करने सैमसन **.

20 Ocak 2009 Salı

Hamit Köyü

Hamit Köyü



NÜFUSU: 210
HANE SAYISI: 50
TELEFON KODU: 788
İLÇEYE UZAKLIĞI: 11 KM


MUHTAR: MUZAFFER DÜZENLI

BABA ADI: BILAL
DOGUM YERI: LADIK
DOGUM TARIHI: 06.01.1954
TELEFON: 788 00 75



TARİHÇESİ


Yaklaşık 500-700 yıl önce Orta Asya’dan buraya Hamitoğulları, İmamoğulları, Şahbaoğulları, Kahvecioğulları, Feyzullahoğulları, Gulübeoğulları adını taşıyan bir kısım aileler gelerek buraya yerleşmişlerdir. Göç nedeniyle gelen bu silsilenin en kalabalıgı olan Hamitoğulları’nın adı, bu köye verilmiştir.

Sırtını arkasındaki ormanlara yaslayan Hamit Köy, göle nazır manzarasıyla görülmeye
değer bir güzelliğe sahiptir.

6 yorum:

  1. bizde artvin-şavşat aşağı koyunlu köyünne orta asyadan gelme kahvecioğullarındanız onun için bu ladikteki kahvecioğulları ile akrabalığımız varmı acaba çok merak ettim.

    YanıtlaSil
  2. iki satırdan tarihçe olmazki bu aileleri neye dayandırdın

    YanıtlaSil
  3. madem araştırma yaptın kaynak ta ver ailelerin sinsilesini ver

    YanıtlaSil
  4. Ben Amasya Taşova Arpaderesi köyündenim, Ladik Hamit Köyünden Bekir PİŞKİN ASKER ARKADAŞIMI arıyorum. Tanıyanlar www.arpaderesikoyu.com veya www.arpaderesikoyu.tr.gg veya www.arpaderesikoyu.blogspot.com sitesinden bana ulaşabilir veya Bekir kardeşim bana ulaşabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Buldum Bekir kardeşimi, sağolsun İstanbuldaymış, Görüşürüyoruz. Bütün Hamit köylülerine teşekkür ediyorum. Hamit Köyü gerçekden çok güzel. Sağolsun Bir ramazan ayında iidi. Ailece Hamit köyüne Bekir Pişkin kardeşime misafir olmuştuk, Bize balık ziyafeti çekmişti.
      Selam olsun tüm Hamit köylülerine.

      Sil
  5. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil