Ladik-Samsun blogumuza hos geldiniz ** Welcome to our blog Ladik-Samsun ** Willkommen in unserem Blog Ladik-Samsun ** Welkom op onze blog Ladik-Samsun ** Bienvenue sur notre blog Ladik-Samsun ** Bienvenidos a nuestro blog Ladik-Samsun ** Bem-vindo ao nosso blog Ladik-Samsun ** Benvenuti sul nostro blog Ladik-Samsun ** selamat datang di blog kami Samsun-Ladik ** مرحبا بكم في بلوق Ladik - سامسون ** Добро пожаловать на наш блог Ладик-Самсун ** Velkommen til vores blog Ladik-Samsun ** Καλώς ήρθατε στο blog μας Ladik-Samsun ** ברוכים הבאים אל הבלוג שלנו Ladik-Samsun ** आपका स्वागत है हमारे ब्लॉग Ladik करने सैमसन **.

20 Ocak 2009 Salı

Ibi Köyü

Ibi Köyü



NÜFUSU: 932
HANE SAYISI: 165
TELEFON KODU: 781
İLÇEYE UZAKLIĞI: 7 KM


MUHTAR: ISMAIL EGRIKAYA

BABA ADI: ABDURRAHMAN
DOGUM YERI: LADIK
DOGUM TARIHI: 05.05.1964
TELEFON: 781 02 67



TARİHÇESİ


İlçenin en büyük köylerinden olup, Ladik-Samsun asfaltı üzerindedir. Köye ilk yerleşenler Kavak ve civarından geldikleri sanılan Hodoğulları , Topaloğulları, Kayışoğulları ve Ekşioğulları’dır.

Bu ailelerin hangi tarihte ve ne şekilde buraya yerleştikleri bilinmemektedir. Yerleşim yerinin dağ eteği olması nedeniyle buraya “ İbik” ( Dağ,yamaç kenarı ) denildiği rivayet edilmektedir. Bu ad zamanla halk arasında “İbi” şekline dönüşmüştür. Bugün köyde Nogay ve Kafkas Türkleri de yaşamaktadır.

1 yorum:

  1. köyün tarihçesi hakkındaki bigi güzel ama yetersiz.biraz daha detaylı bilgi ve belge araştırılırsa bulunabilir.bilgileri güncelleştirdiginiz için teşekkürler.birde köyde yapılması gereken işlerin hayata geçilmesi için emek sarfetmenizi ve yapılan işlerin sitede görülmesini isteriz.saygılarımla

    YanıtlaSil