Ladik-Samsun blogumuza hos geldiniz ** Welcome to our blog Ladik-Samsun ** Willkommen in unserem Blog Ladik-Samsun ** Welkom op onze blog Ladik-Samsun ** Bienvenue sur notre blog Ladik-Samsun ** Bienvenidos a nuestro blog Ladik-Samsun ** Bem-vindo ao nosso blog Ladik-Samsun ** Benvenuti sul nostro blog Ladik-Samsun ** selamat datang di blog kami Samsun-Ladik ** مرحبا بكم في بلوق Ladik - سامسون ** Добро пожаловать на наш блог Ладик-Самсун ** Velkommen til vores blog Ladik-Samsun ** Καλώς ήρθατε στο blog μας Ladik-Samsun ** ברוכים הבאים אל הבלוג שלנו Ladik-Samsun ** आपका स्वागत है हमारे ब्लॉग Ladik करने सैमसन **.

25 Ocak 2009 Pazar

Ahmetsaray Köyü

Ahmetsaray Köyü



NÜFUSU: 472
HANE SAYISI:
TELEFON KODU: 781
İLÇEYE UZAKLIĞI: 11 KM


MUHTAR: YUSUF GÜNDÜZ

BABA ADI: SEYFI
DOGUM YERI: LADIK
DOGUM TARIHI: 10.06.1977
TELEFON: 781 00 55



TARİHÇESİ


Köy ve çevresinde tarihi eserlerin bulunması, köyün daha önceleri de yerleşim yeri olduğunu göstermektedir. Köyün ilk sakinlerinin ne zaman ve ne şekilde geldikleri hakkında bir bilgiye ulaşılamamıştır.

Köyün ismi ile ilgili rivayet şöyledir: Bu bölgede,“Ahmer” isimli çevresine ve bölgesine liderlik eden, sarayda yaşadığı sanılan bir gayri müslim yaşar. Köy halkı onu İslam’a davet eder. Ahmer ise kabul etmez. Bunun üzerine köyden “Hasan” isimli bir kişi ve çevresindekiler sarayını kuşatırlar. Ahmer dayanamayıp salavat getirir. Bu bölgeye “Salavat deresi” ismi verilir. Daha ileriye geçtiklerinde Ahmer’in “Dur Hasan, yeter!” dediği bölgeye ise “Durhasan” denilmektedir.

Ahmer’in sarayının bu çevrede bulunması nedeniyle köy isminin “Ahmetsaray” olduğu söylenmektedir.

2 yorum:

  1. slm bende ahmetsaraylıyım tektaşlardanım m tektaş

    YanıtlaSil
  2. ben 1970 ist da yaşıyorum öyle dernekler köyler gördüm fakat bizim köyümüz kadar sahipsiz biryer görmedim bizim köyümüzden çıkan köyünü unutuyor

    YanıtlaSil