Ladik-Samsun blogumuza hos geldiniz ** Welcome to our blog Ladik-Samsun ** Willkommen in unserem Blog Ladik-Samsun ** Welkom op onze blog Ladik-Samsun ** Bienvenue sur notre blog Ladik-Samsun ** Bienvenidos a nuestro blog Ladik-Samsun ** Bem-vindo ao nosso blog Ladik-Samsun ** Benvenuti sul nostro blog Ladik-Samsun ** selamat datang di blog kami Samsun-Ladik ** مرحبا بكم في بلوق Ladik - سامسون ** Добро пожаловать на наш блог Ладик-Самсун ** Velkommen til vores blog Ladik-Samsun ** Καλώς ήρθατε στο blog μας Ladik-Samsun ** ברוכים הבאים אל הבלוג שלנו Ladik-Samsun ** आपका स्वागत है हमारे ब्लॉग Ladik करने सैमसन **.

13 Ocak 2009 Salı

Gol uzerinde bisiklet keyfi !

Göl üzerinde bisiklet keyfi !

Ilçemizde hava sıcaklığının eksi 10 dereceye düşmesi sonucu Ladik Gölü tamamen dondu. Vatandaşlar, donan gölün üzerinde bisikletle gezmenin keyfini yaşadılar.

Ilçemizde bulunan ve biyolojik zenginlik açısından önemli sulak alanlardan biri olan Ladik Gölü, hava sıcaklığının azalmasıyla birlikte tamamen buz tuttu. Göldeki buzlanma ekolojik yaşamı da olumsuz yönde etkilerken, hava sıcaklığının eksi 10 dereceye kadar düşmesi ve ayazla birlikte tamamen donan gölde çok sayıda balık da öldü.

Buz kalınlığının yer yer 25 santimetre olduğu göl üzerinde Ladikliler ve gölün buz tuttuğunu duyup ilçeye giden vatandaşlar, bisikletle gölün üzerinde gezmenin keyfini
yaşadılar. İçinde ve çevresinde 40 çeşit kuş türünü barındıran Ladik Gölü'nün donması nedeniyle bazı su kuşlarının ölüm tehlikesiyle karşı karşıya kaldığı belirlendi.
Ladik Gölü'nde her yıl bu aylar başlayan buzlanmanın 2 ay boyunca devam ettiği biliniyor. Vatandaşlar şuan 25 santim olan buzun kalınlığının bir ay içinde 40 santime kadar ulaşabileceğini söylediler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder