Ladik-Samsun blogumuza hos geldiniz ** Welcome to our blog Ladik-Samsun ** Willkommen in unserem Blog Ladik-Samsun ** Welkom op onze blog Ladik-Samsun ** Bienvenue sur notre blog Ladik-Samsun ** Bienvenidos a nuestro blog Ladik-Samsun ** Bem-vindo ao nosso blog Ladik-Samsun ** Benvenuti sul nostro blog Ladik-Samsun ** selamat datang di blog kami Samsun-Ladik ** مرحبا بكم في بلوق Ladik - سامسون ** Добро пожаловать на наш блог Ладик-Самсун ** Velkommen til vores blog Ladik-Samsun ** Καλώς ήρθατε στο blog μας Ladik-Samsun ** ברוכים הבאים אל הבלוג שלנו Ladik-Samsun ** आपका स्वागत है हमारे ब्लॉग Ladik करने सैमसन **.

20 Ocak 2009 Salı

Soganli koyu

Soganli Köyü



NÜFUSU : 75
HANE SAYISI : 18
TELEFON KODU : 789
İLÇEYE UZAKLIĞI : 15 KM


MUHTAR : YALÇIN AKYÜZ

BABA ADI : SADETTIN
DOGUM YERI : LADIK
DOGUM TARIHI : 01.11.1972

TELEFON : 789 11 09




TARİHÇESİ

Soğanlı, Kafkas kökenli vatandaşlarımızın 180 yıl önce Akdağ’ın eteklerine kurdukları bir köydür . Kafkasya’nın yüksek dağlarında ve ikliminde yaşamaya alışmış bu insanlar, ova ve bataklık ikliminden etkilenir, hastalık nedeniyle bir çok yakınlarını kaybederler.

Bu yüzden de kendi vatanları gibi dağlık bir bölge olan Ladik-Soğanlı’ya yerleşirler. Ormanlık alanda kurulduğundan Soğanlık adını almış; söylenişi zor olduğundan halk arasında zamanla Soğanlı şekline dönüşmüştür.

Köyde özel sektöre ait “ Akdağ Su Fabrikası “ faaliyet göstermektedir. Bu fabrika sayesinde köyde işsizlik problemi kalmamıştır.

4 yorum:

  1. lan kıro resim neden yokkkkk

    YanıtlaSil
  2. lan mıktar köy resmini bari koyy

    YanıtlaSil
  3. lan mıktar sen niye soganlı köyünün resmini koymuyorsun

    YanıtlaSil
  4. köyümüzün resmini niye koymuyorsun kaç seneden beri gelmiyoz

    YanıtlaSil