Ladik-Samsun blogumuza hos geldiniz ** Welcome to our blog Ladik-Samsun ** Willkommen in unserem Blog Ladik-Samsun ** Welkom op onze blog Ladik-Samsun ** Bienvenue sur notre blog Ladik-Samsun ** Bienvenidos a nuestro blog Ladik-Samsun ** Bem-vindo ao nosso blog Ladik-Samsun ** Benvenuti sul nostro blog Ladik-Samsun ** selamat datang di blog kami Samsun-Ladik ** مرحبا بكم في بلوق Ladik - سامسون ** Добро пожаловать на наш блог Ладик-Самсун ** Velkommen til vores blog Ladik-Samsun ** Καλώς ήρθατε στο blog μας Ladik-Samsun ** ברוכים הבאים אל הבלוג שלנו Ladik-Samsun ** आपका स्वागत है हमारे ब्लॉग Ladik करने सैमसन **.

25 Ocak 2009 Pazar

Budakdere Köyü

Budakdere Köyü



NÜFUSU: 113
HANE SAYISI: 47
TELEFON KODU: 786
İLÇEYE UZAKLIĞI: 17 KM


MUHTAR: FAZIL ÖZTORUN

BABA ADI: VELI
DOGUM YERI: LADIK
DOGUM TARIHI: 10.10.1962
TELEFON: 786 00 43



TARİHÇESİ


İlçenin gelenek ve göreneklerini yaşatan eski adı “Gevekise” olan köy 40 yıl önce “Budakdere” ismini almıştır. Yaklaşık 500 yıllık mazisi olan köye ilk olarak Sivas ve Tokat’tan Ali Dede oğulları gelmiştir. Daha sonraları Erzurum, Kars, Çorum ve Alaca’dan gelenlerle 100 haneye ulaşmış, ilçenin en büyük ve en gelişmiş köyleri arasına girmiştir.

Ladik-Suluova yolu üzerinde bulunan Budakdere’nin ilçeye uzaklığı 13 km. olup, İlköğretim okulu , Sağlık Ocağı ve Tarım Kredi Kooperatifi ile çevre köylerine merkezlik yapmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder