Ladik-Samsun blogumuza hos geldiniz ** Welcome to our blog Ladik-Samsun ** Willkommen in unserem Blog Ladik-Samsun ** Welkom op onze blog Ladik-Samsun ** Bienvenue sur notre blog Ladik-Samsun ** Bienvenidos a nuestro blog Ladik-Samsun ** Bem-vindo ao nosso blog Ladik-Samsun ** Benvenuti sul nostro blog Ladik-Samsun ** selamat datang di blog kami Samsun-Ladik ** مرحبا بكم في بلوق Ladik - سامسون ** Добро пожаловать на наш блог Ладик-Самсун ** Velkommen til vores blog Ladik-Samsun ** Καλώς ήρθατε στο blog μας Ladik-Samsun ** ברוכים הבאים אל הבלוג שלנו Ladik-Samsun ** आपका स्वागत है हमारे ब्लॉग Ladik करने सैमसन **.

25 Ocak 2009 Pazar

Ayvali Köyü

Ayvali Köyü



NÜFUSU: 329
HANE SAYISI:
TELEFON KODU: 782
İLÇEYE UZAKLIĞI: 8 KM


MUHTAR: MEHMET ARPACIOGLU

BABA ADI: FETHI
DOGUM YERI: LADIK
DOGUM TARIHI: 25.02.1957
TELEFON: 782 02 12



TARİHÇESİ


Arazilerinin hayvan otlatmaya elverişli olması nedeniyle köye “Hayvanlı” denildiği; bu ismin zamanla halk arasında “Ayvalı” şekline dönüştüğü sanılmaktadır. Rivayete göre; köye ilk olarak İsmail ve Memiş adında iki kardeş yerleşir.

İsmail’den olan soya “Kel İsmail”, diğer kardeş çocuklarına da “Memişoğulları” denir. Zamanla iki kardeş çocukları arasına husumet girer ve birbirlerine düşman olurlar. İsmailoğullarından doğan bebeklerin erkek , Memişoğullarından doğanların da hep kız olması, Memişoğullarına eziyet edilmesine neden olur.

Güç kazanıp baskıdan kurtulmak için bu sülale, bir subayı içgüvey olarak alır. Böylece köye “Kilisoğulları” adıyla üçüncü bir aile karışır. Bu aile zamanla diğer iki aileyi de etkisi altına alarak, köyün her yönden zengin ve güçlü ailesi durumuna gelir.

2 yorum:

  1. ayvalı köyünün tarihçesini kim anlatı size ben çok farklı biliyorum

    YanıtlaSil
  2. bence köyü ilaçlamaları gerekirdi

    YanıtlaSil