Ladik-Samsun blogumuza hos geldiniz ** Welcome to our blog Ladik-Samsun ** Willkommen in unserem Blog Ladik-Samsun ** Welkom op onze blog Ladik-Samsun ** Bienvenue sur notre blog Ladik-Samsun ** Bienvenidos a nuestro blog Ladik-Samsun ** Bem-vindo ao nosso blog Ladik-Samsun ** Benvenuti sul nostro blog Ladik-Samsun ** selamat datang di blog kami Samsun-Ladik ** مرحبا بكم في بلوق Ladik - سامسون ** Добро пожаловать на наш блог Ладик-Самсун ** Velkommen til vores blog Ladik-Samsun ** Καλώς ήρθατε στο blog μας Ladik-Samsun ** ברוכים הבאים אל הבלוג שלנו Ladik-Samsun ** आपका स्वागत है हमारे ब्लॉग Ladik करने सैमसन **.

25 Ocak 2009 Pazar

Alayurt Köyü

Alayurt Köyü



NÜFUSU: 109
HANE SAYISI:
TELEFON KODU: 782
İLÇEYE UZAKLIĞI: 11 KM


MUHTAR: KASIM TÜRKEN

BABA ADI: HASAN
DOGUM YERI: LADIK
DOGUM TARIHI: 14.04.1969
TELEFON: 782 01 72



TARİHÇESİ

Köy arazisinin yerleşime ve çiftçiliğe uygun olması nedeniyle Orta Asya’dan gelen bir grup ailenin bu bölgeye yerleştiği rivayet edilmektedir. Daha sonraları bu ailelere Başlamış Köyü’nden gelen aileler de katılmıştır. Cumhuriyetin ilk yıllarında askeri alayın bir müddet bu bölgede bulunması sebebiyle buraya “Alay Yurdu” denmiş olup, zamanla “Alayurt” adını almıştır.

Aynı zamanda bu bölge içerisinde bir hayli Rum nüfusunun olması , “Alayurt Gayri Müslim Köyü” ve diğer tarafta da “Alayurt Müslim Köyü” adlarında iki ayrı köyün kurulmasına neden olmuştur. Daha sonra Rum nüfusunun göçmesiyle sadece Müslümanların kaldığı bu bölge “Alayurt” olarak devam ede gelmektedir.

Köyde Vezirköprü’den gelen Köprülü aileleri, Sungurlu’dan gelme Çetinoğulları, Hasanoğlanlar, Kemoğulları, Bölükbaşoğulları ve Salur’dan gelen aileler yaşamaktadır.

3 yorum:

  1. benhamza sonses tüm koy halkına saygılar bütün koylerin dernegi var bizimde bir dernegimizolsun

    YanıtlaSil
  2. nasıl oluya o öyle bizim sülale daha çok ama bizim ismimiz geçmiyo bende sercan SÜER

    YanıtlaSil