Ladik-Samsun blogumuza hos geldiniz ** Welcome to our blog Ladik-Samsun ** Willkommen in unserem Blog Ladik-Samsun ** Welkom op onze blog Ladik-Samsun ** Bienvenue sur notre blog Ladik-Samsun ** Bienvenidos a nuestro blog Ladik-Samsun ** Bem-vindo ao nosso blog Ladik-Samsun ** Benvenuti sul nostro blog Ladik-Samsun ** selamat datang di blog kami Samsun-Ladik ** مرحبا بكم في بلوق Ladik - سامسون ** Добро пожаловать на наш блог Ладик-Самсун ** Velkommen til vores blog Ladik-Samsun ** Καλώς ήρθατε στο blog μας Ladik-Samsun ** ברוכים הבאים אל הבלוג שלנו Ladik-Samsun ** आपका स्वागत है हमारे ब्लॉग Ladik करने सैमसन **.

25 Ocak 2009 Pazar

Akyar Köyü

Akyar Köyü



NÜFUSU: 125
HANE SAYISI:
TELEFON KODU: 784
İLÇEYE UZAKLIĞI: 6 KM


MUHTAR: HÜSEYIN AKBAL

BABA ADI: MEHMET
DOGUM YERI: LADIK
DOGUM TARIHI: 08.05.1974
TELEFON: 784 01 48



TARİHÇESİ


İlçede “Karapınar” olarak da bilinen köyümüz, 1962 yılında köy isimlerinin değiştirilmesiyle “Akyar” adını almıştır. Ortaköy ve Otlukdere olmak üzere iki mahallesi vardır. İlk sakinlerinin ne zaman ve ne şekilde geldikleri hakkında kesin bir bilgi bulunmamaktadır.

Ancak, çeşitli rivayetlerde Konya-Karapınar’dan ya da nereye bağlı olduğu bilinmeyen “Kolköy”den geldikleri söylenilmektedir. Ladik-Suluova karayolu üzerindedir.

9 yorum:

  1. konyakarapinar yanlistir gercegi sivas kolköy

    YanıtlaSil
  2. konya karapinar yanlis isim benzerliginden ordan gelme oldugu uydurmadir
    gercegi büyüklerden duydugumuz sivas kolköydür

    YanıtlaSil
  3. ibrahim zeybek17 Kasım 2009 01:42

    sivas kolköy alarak biliyorum arastirmalarin sonucu sivasinda kolköy diye bir köyü yok belki isim degisikliginden bulamiyoruz rivayet sivas kolköydür

    YanıtlaSil
  4. DEDEMİN BANA ANLATTIĞINA GÖRE TOKAT ALMUS KOLKÖY DEN GELMİŞİZ.ŞU AN BU KÖY ALMUS İLE HAFİK İLÇESİ SINIRINDADIR.

    YanıtlaSil
  5. nerden ve nasil geldigimiz önemlimi biz ladik akyar kövlüyüz

    YanıtlaSil
  6. köyde degisik kabilelerden insan toplulugu yasadigi icin kimin nerden geldigi belli degil

    YanıtlaSil
  7. köyün büyük bir çoğunluğunun tokatın almus kolköy'den geldiği kesindir. Köy halkına kolköylü tabiride kullanılmaktadır.

    YanıtlaSil
  8. Bloğunuzu daha yeni tanımaya başladık paylaşımlarınız Dell dizüstü tamircisi olarak ekibimizce çok beğeniyoruz. Paylaşımlarınız için teşekkür ederiz.

    YanıtlaSil
  9. ben köyün nerden geldiği dedemden aldığim bilgiye bizim arnoğutlukdan geldimizi söylemişdi ekizin oğlu ibrahim zeybek ve diyer guruplarında sivas tokat yörelerinden geldiklerini söylemişdi. 1986

    YanıtlaSil