Ladik-Samsun blogumuza hos geldiniz ** Welcome to our blog Ladik-Samsun ** Willkommen in unserem Blog Ladik-Samsun ** Welkom op onze blog Ladik-Samsun ** Bienvenue sur notre blog Ladik-Samsun ** Bienvenidos a nuestro blog Ladik-Samsun ** Bem-vindo ao nosso blog Ladik-Samsun ** Benvenuti sul nostro blog Ladik-Samsun ** selamat datang di blog kami Samsun-Ladik ** مرحبا بكم في بلوق Ladik - سامسون ** Добро пожаловать на наш блог Ладик-Самсун ** Velkommen til vores blog Ladik-Samsun ** Καλώς ήρθατε στο blog μας Ladik-Samsun ** ברוכים הבאים אל הבלוג שלנו Ladik-Samsun ** आपका स्वागत है हमारे ब्लॉग Ladik करने सैमसन **.

18 Nisan 2010 Pazar

Ladik'liler şehitlerin cenazesini vermek istemedi

Ladik'liler şehitlerin cenazesini vermek istemedi
18 Nisan 2010 Pazar

Ladik ilçemiz de devriye görevi yapan polis otosuna uzun namlulu silahlarla yapılan hain saldırıda şehit olan 2 polis memuru, saldırının olduğu yerde yaklaşık 10 bin vatandaş tarafından karşılandı ve uğurlandı.

Olay yerinde şehit olan Hüseyin Koç ile OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'nde şehit olan Malik Saykal'ın Türk bayrağına sarılı naaşları Samsun Valiliği'nde düzenlenen törenin ardından şehit oldukları Ladik ilçemiz de konvoy eşliğinde getirildi. İlçe girişinde, saldırının olduğu Samsun Caddesi'nde dev Türk bayraklarıyla bekleyen Ladikliler, araçların önünü kestiler. 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez' sloganları atan tepkili vatandaşlar, terör örgütüne lanet yağdırdılar, sorumluların cezalandırılmaları için yüksek sesle feryat ettiler.

Her yaştan vatandaşın karşıladığı 2 polis memuru, şehit edildikleri noktaya getirildiklerinde saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Daha sonra şehit Hüseyin Koç'un oturduğu Şehreküstü Mahallesi'ndeki evine getirilen 2 polis memuru için dualar okundu, helallik alındı. Tepkilerini sürdüren vatandaşlar sakinleştirilmeye çalışılırken, taşkınlık yapmadan dağılmaları konusunda telkinde bulunuldu. Tepkileri sert bir şekilde dile getiren vatandaşlar, şehitlerin memleketlerine uğurlanmasını sevgi gösterisi yaparak engellediler. Evin önünde helallik alındıktan sonra polis yolu boşaltmaya çalışırken, vatandaşlar cenaze araçlarının önünü kestiler. Şehitlerin gönderilmek istenmemesi üzerine Çevik Kuvvet araya girdi. Polislerin görev yaptıkları Şehit Ahmet Erçin Polis Merkezi önüne getirilmesi isteğinde bulunan vatandaşları ikna eden Vali Hasan Basri Güzeloğlu, izin vererek bir tören de görev yerlerinde yapıldı. Burada, helallik alınmasının ardından şehitler memleketlerine uğurlandılar.

Törene, Garnizon Komutanı Tümgeneral Ömer Bayraklı, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Osman Çopalı ve protokol üyeleri de katıldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder