Ladik-Samsun blogumuza hos geldiniz ** Welcome to our blog Ladik-Samsun ** Willkommen in unserem Blog Ladik-Samsun ** Welkom op onze blog Ladik-Samsun ** Bienvenue sur notre blog Ladik-Samsun ** Bienvenidos a nuestro blog Ladik-Samsun ** Bem-vindo ao nosso blog Ladik-Samsun ** Benvenuti sul nostro blog Ladik-Samsun ** selamat datang di blog kami Samsun-Ladik ** مرحبا بكم في بلوق Ladik - سامسون ** Добро пожаловать на наш блог Ладик-Самсун ** Velkommen til vores blog Ladik-Samsun ** Καλώς ήρθατε στο blog μας Ladik-Samsun ** ברוכים הבאים אל הבלוג שלנו Ladik-Samsun ** आपका स्वागत है हमारे ब्लॉग Ladik करने सैमसन **.

20 Nisan 2010 Salı

"Karadeniz'de saldırı bir ay önceden biliniyordu"

"Karadeniz'de saldırı bir ay önceden biliniyordu"
20 NİSAN 2010 SALI

Samsun Emniyet Müdürü Hulusi Çelik, Karadeniz'de hain bir saldırının olacağının daha önceden bilindiğini, 1 ay öncesinden istihbarat bilgilerinin daha da yoğunlaştığını, ancak Ladik ilçesinde olacağının bilinmediğini belirtti.

Çelik, "Samsun değil Trabzon, Giresun, Rize, Ordu illerinde herkesin duyarlı ve daha dikkatli olması gerekli" dedi.

Ladik'de iki polis memurunun şehit edilmesiyle ilgili İl Emniyet Müdürü Hulusi Çelik, önemli açıklamalarda bulundu. Bölgede geniş çaplı operasyon sürerken, hainlerin Türk vatandaşlarını hiçbir oyun veya tuzağa düşüremeyeceğini belirten Hulusi Çelik, Samsun'un moralini bozamayacaklarını ifade etti.



Kendisini ziyaret eden siya parti il başkanlarına manevi desteklerinden dolayı teşekkür eden Çelik, "Arkadaşlarım adına o sözü veriyorum, gecemizi gündüzümüze katacağız, en kısa zamanda bizim de yüreklerimize su serpecek, Samsun halkını rahatlanacak sonuçlar almak için çalıcağız. İnşallah bu menfur saldırı bir daha olmaz. Fırsat vermemek için elimizden geleni yapacağız" diye konuştu.

Soru üzerine teröristlerin gerçekleştirdiği hain saldırının daha önceden bilindiği yönündeki bilgilere değinen Emniyet Müdürü Çelik, "1 ay önceden sadece Samsun'la alakalı değil, Karadeniz Bölgesi'yle alakalı genel olarak alınan istihbari duyumlar var. Bize yönelik değil, Karadeniz'de bütün illerimizde kendi güvenlikleri anlamında tedbirler alınmıştır. Ancak bu menfur saldırı Samsun'da gerçekleşti. Bir nokta, yer olarak bir istihbarat, bir şey söz konusu değil. Bölgeye yönelik hain saldırı, planlar, oyunlar söz konusu. Burada sadece Samsun değil Trabzon, Giresun, Rize, Ordu illerinde herkesin duyarlı, daha dikkatli olması gerekli. Bölgeye yönelik belki o istihbarat anlamında 1 ay öncesinden bilgi yoğunlaşmış olabilir. Bu genel anlamda zaten daha önceden bilinen bir şeydi" açıklamasını yaptı.

Yaz döneminin gelmesiyle birlikte vatandaşların daha uyanık olmalarını, en ufak bir bilgi, şüphelerini bile güvenlik kuvvetleriyle paylaşmalarını isteyen Çelik, bir mücadele süreci olduğunu, vatandaşın teröristlere fırsat vermemesi, uyanık olması, bu feraseti göstermesiyle Karadeniz'de konuşlanamayacaklarını, yenik düşeceklerinin işareti olacağına dikkat çekti.

Hain saldırının PKK-TİKKO işbirliğiyle gerçekleştirildiği yönündeki istihbarat bilgilerine değinen Çelik, "Örgütsel anlamada işbirliği, birlikteliği şimdiye kadar değişik zamanlarda olmuştur. Yeni başlayan bir şey değil. Geçmişte bunların arasında işbirliği görülmüş, bugün de işbirliği kuvvetli muhtemeldir. Ama bilgi paylaşımı ama kendi aralarında eksik gördükleri ihtiyaçlarını alakalı destek vermek şeklinde olabilir. Onların yüz tanesi, bin tanesi bir araya gelip bir işleme girmiş olması bir anlam ifade etmez. Türkiye Cumhuriyeti bin asırdır devlet, bundan sonra da binler asır devam edecektir. Üç-beş tane çapulcunun belli şeyleriyle bizim ne moralimizi bozabilirler ne de yolumuzdan çevirebilirler. Türk milleti, kıyamete kadar ayakta duracaktır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın" diye konuştu.

Çelik, bölgede operasyonların sürdüğünü, hainlerin yakalanması için ne gerekiyorsa yapıldığını belirtti.

Kaynak: İHA

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder