Ladik-Samsun blogumuza hos geldiniz ** Welcome to our blog Ladik-Samsun ** Willkommen in unserem Blog Ladik-Samsun ** Welkom op onze blog Ladik-Samsun ** Bienvenue sur notre blog Ladik-Samsun ** Bienvenidos a nuestro blog Ladik-Samsun ** Bem-vindo ao nosso blog Ladik-Samsun ** Benvenuti sul nostro blog Ladik-Samsun ** selamat datang di blog kami Samsun-Ladik ** مرحبا بكم في بلوق Ladik - سامسون ** Добро пожаловать на наш блог Ладик-Самсун ** Velkommen til vores blog Ladik-Samsun ** Καλώς ήρθατε στο blog μας Ladik-Samsun ** ברוכים הבאים אל הבלוג שלנו Ladik-Samsun ** आपका स्वागत है हमारे ब्लॉग Ladik करने सैमसन **.

19 Nisan 2010 Pazartesi

Karahan: "Halkımız sağduyulu olsun"

Karahan: "Halkımız sağduyulu olsun"
19 Nisan 2010 Pazartesi

Ladik Belediye Başkanı Mehmet Karahan, yaşanan terör olayının ardından Ladik halkına sağduyu çağrısı yaptı.

Belediye Başkanı Karahan, yaptığı açıklamada, yaşanan olayların sıradan olmadığını belirterek, "Şehrin merkezinde böyle bir olay olacağına dair herhangi bir duyum almadım. Bu olayda Ladik emniyeti ve jandarmasının bir ihmali olmadığını düşünüyorum. Arkadaşlarımız görevlerini son derece mükemmel şekilde ifa ediyorlar." dedi.

Halk arasında buna benzer bir olay olabileceğine dair söylentiler yaşandığını hatırlatan Kahraman, buna bağlı olarak gereken güvenlik önlemlerinin artırılması gerektiğine dikkat çekti.

Emniyet Müdürü ve yardımcılarının görevden alınmasının moralsizlik oluşturduğuna vurgu yapan Kahraman, "Yukarıda bir zaafiyet oluştu. Burada halk bile bir olay olabileceğini dillendiriyorsa o zaman buranın güvenlik güçleriyle takviye edilmesi lazımdı. Olay gecesi ilçede iki tane etkinlik vardı. Polis hangisini kontrol etsin ?" diye sordu.

"LADİK HALKI SAKİN OLSUN"

Ladik halkını sükunete davet eden Karahan, Türklerle Kürtlerin bin yıllık kardeşliğinin söz konusu olduğunu ifade etti. Başkan Karahan, şöyle dedi:

"Kız almışız, kız vermişiz, birliktelikler oluşturmuşuz. Kan bağlarımız var. Tarih, kültür ve din birliğimiz var. Bu birliği kimseye bozdurmayız. Biz Kürt vatandaşlarımızla, onların arasından çıkan teröristleri ayırıyoruz. Türk milleti bu birlikteliği oluşturacak mayaya ve yeteneğe sahiptir. Bu olaylar neden oluyor, bunun peşindeyiz. Bizim bu bölgede Kelkit Vadisi, Karadeniz'de batıya çıkış kapısı. Bizim burada önemli olaylar olacağına yönelik halk arasında söylentiler vardı. Buna binaen emniyet ve jandarma ilçenin giriş çıkışlarında gereken kontrolü yapıyordu."

Ladik'te yapılan saldırının Ahmet Türk'ün yumruklanması ile de bir alakası bulunmadığına vurgu yapan Karahan, "Ahmet Türk'e atılan yumruk nedeniyle bu olayın gerçekleştiği şekilde yansımalar oldu. Bu, doğru değildir. Önceden uzun süreli planlaması, her türlü lojistik altyapısı olmayan böyle bir olayın gerçekleşmesi mümkün değildir. Dolayısıyla bu bir haftalık olayla bağlantısı olamaz." diye konuştu.

Ahmet Türk'e yapılan yumruklu saldırıyı ferdi bir olay olarak görüp, tasvip etmediklerini ifade eden Karahan, "Ahmet Türk'e saldırı sonrası yapılan muameleyi 2 şehit olayında sadece siyah çelenk ile gördük. Baş sağlığı bile çok görüldü. Siyasilerimiz ve BDP'den bir özür gelmedi. Ahmet Türk'ün olayı kınamasını olumlu buluyorum ama onun açıklaması BDP'nin açıklaması yerine geçmez. O şimdi siyasi yasaklı. Normal vatandaştan farkı yok." şeklinde konuştu.

BAŞTAN: OLAY LADİK TURİZMİNİ BALTALAMAYA YÖNELİK

AK Parti Ladik İlçe Başkanı Fikret Baştan da Ahmet Türk'e yapılan saldırı ile bu olayı gerçekleştirenlerin ortak çalıştığına inandığını söyledi.

'Ahmet Türk'e o yumruğu Samsunlu mu vurdu, yoksa Türk kendisi mi vurdurdu' şüphesi taşıdığını belirten Baştan, "Bir şekilde bağlantısı var diye düşünüyoruz. Ladik ilçesi, turizm yapılanması başta olmak üzere ciddi atılımların yapıldığı bir yer. Bu menfur saldırıyı da bu gelişmeleri baltalamaya yönelik olarak değerlendiriyorum." dedi.

İlçede son günlerde güvenlik güçlerinin kontrollerinin normal olduğunu söyleyen Baştan, "Bu saldırı turizmi baltalamak amaçlı olabilir. İlçenin stratejik konumu çok rahat yer olduğu için burası saldırıda tercih edilmiş olabilir. Son 6-7 yıldır her bahar döneminde güvenlik amaçlı çalışmalar oluyor." şeklinde konuştu.

Ladikli başka bir esnaf ise olayın kesinlikle Ladik'e ve Samsun'a mal edilmemesi gerektiğini söyledi. Olayı politize etmek isteyenler olduğuna inanan esnaf, şunları ifade etti:

"Senaryo aynı. Halkın olay öncesi bir duyum aldığı söyleniyor. Ben duymadım. Birileri uydurmuş da olabilir. Altyapıyı oluşturmak için biri de yapmış olabilir. Bulanık davasının mahkemesi niye Samsun'a verildi ? Planlı olduğunu düşünerek, huylanmaya başladım. Olaysız bir şehirde özellikle seçilmiş olması, işsiz güçsüz sayısının çok olması bu tür ihtimalleri akla getiriyor. Türk'e saldırı ile irtibatlı bir olay olduğunu düşünüyorum. Emniyet Müdürü'nün görevden alınmasıyla bir boşluk oluştuğuna inanmıyorum. İşler şahsa bağlı değil, devlette devamlılık esastır. Siyasiler, bu tür işlerden nemalanmak istiyor. Suçlayıcı yerine bütünleyici mesajlar vermek lazım."

Kaynak: CİHAN HABER AJANSI

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder