Ladik-Samsun blogumuza hos geldiniz ** Welcome to our blog Ladik-Samsun ** Willkommen in unserem Blog Ladik-Samsun ** Welkom op onze blog Ladik-Samsun ** Bienvenue sur notre blog Ladik-Samsun ** Bienvenidos a nuestro blog Ladik-Samsun ** Bem-vindo ao nosso blog Ladik-Samsun ** Benvenuti sul nostro blog Ladik-Samsun ** selamat datang di blog kami Samsun-Ladik ** مرحبا بكم في بلوق Ladik - سامسون ** Добро пожаловать на наш блог Ладик-Самсун ** Velkommen til vores blog Ladik-Samsun ** Καλώς ήρθατε στο blog μας Ladik-Samsun ** ברוכים הבאים אל הבלוג שלנו Ladik-Samsun ** आपका स्वागत है हमारे ब्लॉग Ladik करने सैमसन **.

19 Nisan 2010 Pazartesi

Hain saldırı PKK ve TİKKO ortak eylemi

Hain saldırı PKK ve TİKKO ortak eylemi
19 Nisan 2010 Pazartesi

Ladik ilçemiz’de önceki gece 2 polisin şehit edildiği saldırıyı, Murat Karayılan'a bağlı 12 kişilik PKK'lı grubun, TİKKO ile işbirliği yaparak gerçekleştirdiği ortaya çıktı.

Saldırıyı düzenleyen teröristlerin başında ‘Mahir Başkale’ kod adlı PKK'lı Celal Başkale ile yardımcısı ‘Şeyhmus’ kod adlı teröristin bulunduğu saptandı.

Terör örgütü PKK’nın Kandil Dağı’ndaki elebaşlarından Murat Karayılan, Tunceli, Bingöl, Diyarbakır ile geçen yıl Tunceli’den Karadeniz Bölgesi'ne geçen ve doğrudan kendisine bağlı örgüt mensuplarına ‘Sığınaklardan çıkın eylem yapın’ talimatını verdi. Silahlı baskın ve saldırının yanı sıra bombalı saldırı ve sabotaj eğitimi de alan teröristlere kısa süre önce telsiz ve telefonla verilen şifreli mesajları güvenlik güçleri çözmeye çalışırken önceki gece Ladik İlçemiz'de polislere saldırı düzenlendi.

CELAL BAŞKALE ADLI TERÖRİST YÖNETTİ

Güvenlik ve istihbarat birimlerinin yaptığı değerlendirmede, ilk aşamada TKP/ML-TİKKO örgütünün eylemi izlenimi verilen saldırıyı, PKK ile TİKKO'nun birlikte yaptığı ortaya çıktı.

Tokat ile Amasya arasındaki kırsal alanda kışı geçiren ve izlerinin bulunmaması içen telsiz kullanmayan 12 kişilik terörist grup, sayıları 2 ya da 3 olan TİKKO'cu teröristle saldırıyı planlayıp gerçekleştirdi.

Saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin başında ‘Mahir Başkale’ kod adlı terörist Celal Başkale ile yardımcısı ‘Şeyhmus’ kod adlı terörist yer aldı. PKK'lı grubun, bağlı oldukları örgütün elebaşı Murat Karayılan’ın talimatları dışında kendi istekleri doğrultusunda da eylemler gerçekleştirdiği ve Tokat’ın Reşadiye İlçesi’nde 7 Aralık 2009 tarihinde 7 askerin şehit edildiği saldırının da böyle gerçekleştirildiği PKK tarafından açıklanmıştı.

GÜVENLİK GÜÇLERİ ALARMDA

PKK'nın Kandil'deki elebaşı Murat Karayılan’ın verdiği şifreli talimatları çözmeye çalışan güvenlik güçleri, son saldırının ardından alarma geçti.

Eylem talimatı alan PKK'lı grupları tkisiz hale etirmek için sadece subay ve astsubaylardan oluşan profesyonel birliklerle Tunceli, Diyarbakır, Bingöl, Tokat, Erzincan ve Sivas bölgelerinde geniş kapsamlı operasyonlar başlatıldı. Bombalı, silahlı saldırı ve sabotaj konusunda özel eğitim aldıkları belirtilen PKK'lı teröristlerin kış aylarını izlenmelerini önlemek için hiç bir telsiz görüşmesi yapmadan mağaralarda geçirdikleri belirtildi. Güvenlik üçlerinin ‘uyuyan hücreler’ adını verdiği teröristleri etkisiz hale getirmek için başlatılan operasyonlar tüm bölgede sürdürülüyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder