Ladik-Samsun blogumuza hos geldiniz ** Welcome to our blog Ladik-Samsun ** Willkommen in unserem Blog Ladik-Samsun ** Welkom op onze blog Ladik-Samsun ** Bienvenue sur notre blog Ladik-Samsun ** Bienvenidos a nuestro blog Ladik-Samsun ** Bem-vindo ao nosso blog Ladik-Samsun ** Benvenuti sul nostro blog Ladik-Samsun ** selamat datang di blog kami Samsun-Ladik ** مرحبا بكم في بلوق Ladik - سامسون ** Добро пожаловать на наш блог Ладик-Самсун ** Velkommen til vores blog Ladik-Samsun ** Καλώς ήρθατε στο blog μας Ladik-Samsun ** ברוכים הבאים אל הבלוג שלנו Ladik-Samsun ** आपका स्वागत है हमारे ब्लॉग Ladik करने सैमसन **.

14 Nisan 2010 Çarşamba

Hamamayağını artık LAYSİAD işletecek

Hamamayağını artık LAYSİAD işletecek
14 NİSAN 2010 CARSAMBA

Ladik ilçemizde yaklaşık 30 yıldır belediye tarafından işletilen Hamamayağı Termal Tesisleri, yapilan ihale sonucu Ladikli iş adamlarının kurduğu LAYSİAD'ın oldu. LAYSİAD ilk etapta 50 milyonluk yatırım hedefliyor.

Ladik'te 30 yıl önce Özel İdare'den belediyeye devir edilen, o günden bu yana da belediye tarafından işletilen 200 dönümlük arazi üzerine kurulu Hamamayağı Kaplıcaları, Ladikli Yönetici Sanayici ve İş Adamları Derneği'nin(LAYSİAD) oldu. Tesisleri 29 yıllığına kiralayan LAYSİAD, ilk etapta, 5 yıldızlı otel yapımının da yer alacağı 50 milyonluk yatırım yapacaklarını açıkladı.

29 yıllık kira

Belediye Toplantı Salonu'nda komisyon başkanlığını Belediye Başkanı Mehmet Karahan'ın yaptığı ihaleye bünyesinde yer alan Ladik Yatırım A.Ş. ile giren LAYSİAD, tesislerin kullanım hakkını 29 yıllığına elde etti. LAYSİAD, ihale bedeli olarak belediyeye aylık 18 bin TL kira bedeli ödeyecek. İhale şartnamesine göre ayrıca LAYSİAD, belediyeye yeni bir hizmet binası inşa edecek. İhale sonrası bir açıklamada bulunan Belediye Başkanı Mehmet Karahan, "Bu ihaleyi ilçemizin evlatlarının kazanması bizleri son derece sevindirdi. Bu gurur verici tablonun hepimize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

5 yıldızlı otel, 300 devremülk...

Tesislerin işletmesini kazanmanın sevincini yaşadıklarını belirten LAYSİAD Başkanı Mehmet Karamangil ise, 50 milyon TL'lik bir yatırım yapmayı planladıkların açıkladı. İlk hedeflerinin Hamamayağı'nın olduğu bölgeye 5 yıldızlı bir otel inşaa etmek olduğunu ifade eden Karamangil, "Bu işletmeyi, 300 adet devremülk, kür ve spor merkezleri, kaplıca ve tedavi ile rehabilite hizmetlerinin verileceği merkezler gibi yatırımlarla donatacağız" diye konuştu.

Büyük güçbirliği

İhaleyi kazanmakla Samsun il genelinde örnek bir dayanışmayı da ortaya koyduklarını ifade eden Karamangil, "Kendi gücümüzü burada toplamayı ve herkese göstermeyi düşünüyoruz. Böylesi güzel bir yeri bu büyük güçbirliği sayesinde Türkiye'nin en gözde mekanı haline getireceğiz. Allah utandırmasın" dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder