Ladik-Samsun blogumuza hos geldiniz ** Welcome to our blog Ladik-Samsun ** Willkommen in unserem Blog Ladik-Samsun ** Welkom op onze blog Ladik-Samsun ** Bienvenue sur notre blog Ladik-Samsun ** Bienvenidos a nuestro blog Ladik-Samsun ** Bem-vindo ao nosso blog Ladik-Samsun ** Benvenuti sul nostro blog Ladik-Samsun ** selamat datang di blog kami Samsun-Ladik ** مرحبا بكم في بلوق Ladik - سامسون ** Добро пожаловать на наш блог Ладик-Самсун ** Velkommen til vores blog Ladik-Samsun ** Καλώς ήρθατε στο blog μας Ladik-Samsun ** ברוכים הבאים אל הבלוג שלנו Ladik-Samsun ** आपका स्वागत है हमारे ब्लॉग Ladik करने सैमसन **.

17 Nisan 2010 Cumartesi

Ladik'te hain saldiri: 2 Polis Şehit oldu

Ladik'te hain saldiri: 2 Polis Şehit oldu
17 NISAN 2010 CUMARTESI / Güncelleme: 18 Nisan 2010 - 18.13

Ladik ilçemizde devriye gezen 55 A 8651 plakalı Polis otosuna uzun namlulu otomatik silahlarla haince ve alcakca düzenlenen silahlı saldırı sonucu 2 Polis memurumuz şehit oldu.

Edinilen bilgilere göre, saat 22.00 sıralarında devriye gezen 55 A 8651 plakalı polis aracına silahlı saldırı düzenlendi. Ladik ilçemizin Akpınar Mahallesi Samsun Caddesi üzerinde görgü taniklarinin iddialarina göre kimligi belirsiz en az 3 hain tarafindan uzun namlulu otomatik silahlarla taranan polis aracında bulunan polislerden 1'i olay yerinde şehit olurken, 1 polis de ağır yaralandı. Ladik Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak ilk müdahalesi burada yapılan ağır yaralı polis memurumuz, Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi. Ambulansla fakülteye getirilen polis memurumuz acil ameliyata alındı. Çok sayıda Polis memuru ise Tıp Fakültesi'ne akın etti. Ağır yaralı Polis memurumuz da tüm müdahalelere rağmen hastanede hayatını kaybetti..



Olay yerinde şehit olan polisin isminin Hüseyin Koç, Tıp Fakültesi Hastanesinde hayatını kaybedip şehit olan polisin ise Malik Saykal olduğu öğrenildi.
Saldırının ardından Ladik ilçemize gelen Samsun Valimiz Hasan Basri Güzeloğlu, olay yeri çevresinde toplanan kalabalığı sakinleştirmeye çalıştı. Vatandaşlar, silahlı saldırının Ahmet Türk'e yapılan saldırının misillemesi olarak yapıldığını iddia ederek, buna tepki gösterdi.

Samsun Emniyet Müdürlüğü tüm il genelinde en üst düzeyde alarma geçti. Polis memurlarının çelik yelek giyerek önlem almaları talimatı verildi.

Bu arada, şehit olan polis memuru Hüseyin Koç'un cenazesi Ladik Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Olay yerinde çok sayıda Kaleşnikof boş kovanı bulundu. Görgü tanığı Murat Demiroğlu, "Otomatik silahla yüze yakın ateş edildi. Olay yerine koştum. Polis memurunun direksiyon üzerine düştüğünü gördüm. Şoke oldum" dedi.

Ayrica olayda kurşun isabet eden akaryakıt istasyonu sahibi Ahmet Turan ise, çok yüksek bir ateş sesi duyduklarını, ne olduğunu anlamadan kurşunlardan birinin işyerinin camına isabet ettiğini ve yanında oturan misafirinin hafif yaralandığını söyledi.

Alnından ve çenesinden hafif şekilde yaralanan Azmi Başerli (65) isimli vatandaş ise, "Trafo patladı zannettim. Mermiden gelen parça başıma çarptı. Cam parçası da çeneme isabet etti." dedi.

Öte yandan görgü tanıklarının ifadesine göre saldırganların bir bayan 2 erkek olduğu kaydedildi.

Şehit olan polis memuru Hüseyin Koç'un (50) Tokat'ın Niksar ilçesinden, Malik Saykal'ın (36) ise Amasya'nın Taşova ilçesinden olduğu öğrenildi. Hüseyin Koç'un 3 ay sonra emekli olacağı da belirtildi.

Aldigimiz son bilgilere göre ilcemize giris cikislar kontrol altinda tutuluyor.

Kaynak: TRT ve İHA & Ladik-Samsun. blogspot.comAnahtar Kelimeler: samsun - ladik - polis - saldırı - şehit - saldiri - sehit - 2 sehit

Ladik-Samsun.Blogspot.com olarak cok büyük üzüntü duyuyoruz.
Olayin bir terörist saldiri olmasi kuvvetle muhtemel görünüyor. Yine de gerceklerin kisa sürede ortaya cikacagini umuyorum. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine ve sevenlerine sonsuz sabirlar dilerim. Tüm Ladik'in, Samsun'un ve Türkiye'nin basi sagolsun.

3 yorum:

  1. Hain ve alcakca bir saldiri sonucu bu aksam saat 22.00 civari Sehit olan Polislerimize Allah'ten rahmet, ailelerine ve sevenlerine de sonsuz sabirlar dileriz. Tüm Ladik'in basi sagolsun.

    YanıtlaSil
  2. Cok aCı ve Bir okadarda haince bir saldırı.ALLAH gözü yaşlı ailemize ve tüm SAMSUN halkına sabırlık versin.. :(

    YanıtlaSil
  3. Bloğunuzda bize lutfedip ve verdiğiniz bilgiler için öncelikle teşekkürlerimizi sunar, yayın hayatınızda grand office firması olarak başarılar dileriz.yorumlarınızın devamını bekleriz.

    YanıtlaSil