Ladik-Samsun blogumuza hos geldiniz ** Welcome to our blog Ladik-Samsun ** Willkommen in unserem Blog Ladik-Samsun ** Welkom op onze blog Ladik-Samsun ** Bienvenue sur notre blog Ladik-Samsun ** Bienvenidos a nuestro blog Ladik-Samsun ** Bem-vindo ao nosso blog Ladik-Samsun ** Benvenuti sul nostro blog Ladik-Samsun ** selamat datang di blog kami Samsun-Ladik ** مرحبا بكم في بلوق Ladik - سامسون ** Добро пожаловать на наш блог Ладик-Самсун ** Velkommen til vores blog Ladik-Samsun ** Καλώς ήρθατε στο blog μας Ladik-Samsun ** ברוכים הבאים אל הבלוג שלנו Ladik-Samsun ** आपका स्वागत है हमारे ब्लॉग Ladik करने सैमसन **.

14 Şubat 2010 Pazar

SAMSUNLULAR İSTANBUL'DA TEK YÜREK OLDU

SAMSUNLULAR İSTANBUL'DA TEK YÜREK OLDU
14 SUBAT 2010 PAZAR

Ladik, Kavak, Asarcık, Havza ve Vezirköprü Belediyelerinin de katılıp SADEF ile ortaklaşa düzenlediği '2. Geleneksel Tirit Gecesi' İstanbul Feshane'de yapıldı.

Yaklaşık 3 bin kişinin yer aldığı gecede spor, siyaset, işadamı, bürokrat ve Samsunlular katıldı.

İstanbullu 'dün gece' Samsunlular'ı ağırladı. İstanbul'da yaşayan Samsunlular'la, baba ocağından gelen hemşeriler birbirlerini kucakladı ve 'hep birlikte' muhteşem bir gece yaşadı. Samsun'un coşkusunu İstanbul'a taşıyan Samsunlular'ın Tirit Gecesi'ne her camiadan katılımcılar vardı.

Muhteşem gecede 3 bin kişi

Ladik, Kavak, Asarcık, Havza ve Vezirköprü Belediyelerinin de katılıp SADEF ile ortaklaşa düzenlediği '2. Geleneksel Tirit Gecesi' İstanbul'a bağlı Eyüp llçesi'nde Feshane'de yapıldı. Gecenin başlamasıyla birlikte binlerce kişinin bir araya geldiği gece siyasetin, sporun, sanatın ve işadamlarının önde gelen isimlerine Samsunlular da katılınca ortaya muhteşem bir görüntü çıktı.

Tanınan simalar oradaydı

Geceye Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, AKP Milletvekilleri Suat Kılıç, Fatih Öztürk, MHP Milletvekili Osman Çakır, İl Özel İdare Genel Sekreteri Aslan Karanfil, ilçe belediye başkanları, Metro Şirketler Topluluğu Yönetim Grubu Başkanı Galip Öztürk, Samsunspor Kulübü Başkanı Hakkı Tomaç ile yönetim kurulu üyeleri, eski milli futbolcu Avrupa gol kralı Tanju Çolak, Samsunsporlu futbolculardan Can Özgür, Sercan Temizyürek ve İstanbul'da yaşayan Samsunlular katıldı.

200 kazdan tirit yapıldı

200 kaz kesilerek yapılan tirit, davetlilere dağıtıldı. Samsunspor standı açılarak Kırmızı-Beyazlı formalar satıldı. Büyük ilgi gören stantta futbolcular bol bol imza dağıttı. Hemşerilerimiz bu güzel gecede sanatçılar eşliğinde doyasıya eğlenildi. SADEF Başkanı Hasan Kaya Taşçı yaptığı konuşmasında "Samsunluları bir araya getirdik. Bu tür organizasyonlarla Samsunlular her zaman birlikte olacaklar. Samsun'un tanıtımını en iyi şekilde yerine getirecekler" dedi.

Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, AK parti Samsun Milletvekili Suat Kılıç ve Metro Şirketler Topluluğu Yönetim Kurulu Başkanı Galip Öztürk'e plaket verilen gecede, Sanatçı Çoşkun Sabah muhteşem bir konser verdi. Samsunlular, Sabah'ın konserriyle eğlenirken, hemen herkesin boynunda Samsunspor atkısı vardı. Siyasiler de birbirleriyle tokalaşıp uzun süre sohbet ettiler.

Demir: Muhteşem dayanışma

Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, birlik ve dayanışmanın İstanbul'da
Samsunlular'ın dayanışmasının muhteşem olduğunu belirterek, Samsun ve vatan için de aynı dayanışmanın sağlanmasını istedi. Demir, "Bu muhteşem birliğimizi her noktaya taşımamız lazım. Bu görüntüyü görünce birlikteliğimize bir daha inandım. Çok güzel bir tablo" dedi.

Kılıç: Samsun için çalışıyoruz

AK Parti Samsun Milletvekili Suat Kılıç ise, birlik ve dayanışmanın burada görüldüğünü belirterek, "Samsunlular'ı böyle bir arada görmek, gurbette, kendi evinde gibi kendini hissedebilmek çok önemli. Samsun'da yaşanan gelişmeleri aslında uzun uzun anlatmamız lazım. Ama şunu söyleyebilirim ki, gerçekten Samsun'a yatırım getirebilmek ve kentimizi geliştirebilmek ve devlet imkanlarından yeterince yararlanabilmesi için çabalıyoruz. İşte Canik'te kurulmasını planladığımız Başarı üniversitesi de artık hayata geçiyor" diye konuştu.

Güzeloğlu: Müthiş bir gece

Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu da, Samsunlular'ın bu muhteşem gecesinin birlik ve beraberlik için çok önemli olduğunu söyledi. Güzeloğlu, "Salonda, siyasetçisinden, sporcusuna, sanatçısına tüm Samsunlular'ı görebiliyorum. Burada öylesine güzel bir gece yaşıyoruz ki, bunu Samsunlular da hissediyordur sanırım. Geleneksel hale gelen bu gece, uzun yıllar hafızalardan silinmeyecek gibi görülüyor. Katılan herkese şükranlarımı sunuyorum" diye konuştu.

2 yorum: