Ladik-Samsun blogumuza hos geldiniz ** Welcome to our blog Ladik-Samsun ** Willkommen in unserem Blog Ladik-Samsun ** Welkom op onze blog Ladik-Samsun ** Bienvenue sur notre blog Ladik-Samsun ** Bienvenidos a nuestro blog Ladik-Samsun ** Bem-vindo ao nosso blog Ladik-Samsun ** Benvenuti sul nostro blog Ladik-Samsun ** selamat datang di blog kami Samsun-Ladik ** مرحبا بكم في بلوق Ladik - سامسون ** Добро пожаловать на наш блог Ладик-Самсун ** Velkommen til vores blog Ladik-Samsun ** Καλώς ήρθατε στο blog μας Ladik-Samsun ** ברוכים הבאים אל הבלוג שלנו Ladik-Samsun ** आपका स्वागत है हमारे ब्लॉग Ladik करने सैमसन **.

14 Şubat 2010 Pazar

Vali Güzeloğlu EMITT'i gezdi

Vali Güzeloğlu EMITT'i gezdi
14 ŞUBAT 2010 PAZAR

Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, "EMITT 2010, Samsun'u en iyi şekilde aktaran, faydalı bir buluşma oldu" dedi.

Güzeloğlu, İstanbul Beylikdüzü Fuar alanında düzenlenen EMIIT 2010 Fuarı'nda yer alan Samsun standını gezdi.

Yaptığı gezi sonrasında EMITT 2010 Fuarı'yla ilgili açıklamalar da bulunan Güzeloğlu, fuarın ülkemizin turizm noktasındaki iddiasını, zenginliklerini ve güzelliklerini taşıyan bir etkinlik olduğunu söyleyerek fuarda Samsun'un en iyi şekilde tanıtıldığını belirtti.

Samsun olarak her yıl, dünya turizm sektörü alanında birçok ülkenin ağırlandığı Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'nda (EMITT) yer almanın mutluluğunu yaşıyoruz" diyen Güzeloğlu, "Ülkemiz için önemli olan böyle bir fuarda, Samsun olarak var olmanın mutluluğu içindeyiz. Samsun, Türkiye Cumhuriyetinin kurtuluş mücadelesinin başladığı bir kenttir. Bu anlamda tarihi önemi yüksek olmasının yanında müzeleri, anıtları, dinsel ve kültürel yapıları, tarihi eserleri ve doğa harikalarıyla da çok büyük bir zenginliğe sahiptir" şeklinde konuştu.

Fuarın, ülkemizin kültürel varlıklarının sunulmasına ve tüm dünyada hak ettiği yeri almasına katkı sağladığını kaydeden Güzeloğlu, "Bu fuarda inanıyorum ki herkese bilinenin ötesindeki bilinmesi gereken Samsun'u, en iyi şekilde aktaran bir tanıtım ve faydalı bir buluşma olduğu kanaatindeyim. Bu anlamda da Samsun standıyla, kendini en iyi şekilde tanıtmaktadır" dedi.

Samsun'un her yerinde ayrı zenginliklerin barındığını söyleyen Güzeloğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Karadeniz de kayak turizmi adına Ladik Akdağ' da turizm yapılabiliyor. Termal turizmde Havza - Ladik bölgeye ve tüm ülkeye çok güzel hizmet verebilecek bir alt yapıya sahip olmasının yanında bugün ülkenin ve dünyanın dört bir yanından gelecek insanları bekliyor. Vezirköprü'nün doğal ve tarihi zenginlikleri. Bafra'da dünya mirası olarak kabul edilen Kuş Cenneti ve sulak alan zenginlikleri. Tekkeköy, Altınkaya Kilisesi, Asarağaç Bayrak Tepe ve Seyir Terası ve arkeoloji vadisi gibi çok sayıda tarihi değerleri ve yaz boyunca denizle buluşma zenginliğine sahip ilçeleriyle Samsun büyük bir zenginliğe sahip"

Güzeloğlu, Samsun standının ardından diğer stantları gezdi. Büyük ilgiyle ağırlanan Güzeloğlu'na çeşitli hediyeler verildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder