Ladik-Samsun blogumuza hos geldiniz ** Welcome to our blog Ladik-Samsun ** Willkommen in unserem Blog Ladik-Samsun ** Welkom op onze blog Ladik-Samsun ** Bienvenue sur notre blog Ladik-Samsun ** Bienvenidos a nuestro blog Ladik-Samsun ** Bem-vindo ao nosso blog Ladik-Samsun ** Benvenuti sul nostro blog Ladik-Samsun ** selamat datang di blog kami Samsun-Ladik ** مرحبا بكم في بلوق Ladik - سامسون ** Добро пожаловать на наш блог Ладик-Самсун ** Velkommen til vores blog Ladik-Samsun ** Καλώς ήρθατε στο blog μας Ladik-Samsun ** ברוכים הבאים אל הבלוג שלנו Ladik-Samsun ** आपका स्वागत है हमारे ब्लॉग Ladik करने सैमसन **.

21 Şubat 2010 Pazar

LAYSİAD yeni hizmet binasını açtı

LAYSİAD yeni hizmet binasını açtı
21 Şubat 2010 Pazar

Ladikli Yönetici, Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (LAYSİAD) 19 Mayıs Bulvarı'ndaki yeni hizmet binasının açılışı yapıldı.

LAYSİAD'ın Ulugazi Mahallesi 19 Mayıs Bulvarı üzeri Lay Apartmanı'ndaki yeni hizmet binasının açılışına Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, MHP Samsun Milletvekili Osman Çakır, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Aslan Karanfil, Ladik Kaymakamı Kadir Perçi, TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Ladik Belediye Başkanı Mehmet Karahan, LAYSİAD Başkanı Mehmet Karamangil, 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İsmail Temiz, işadamları, yöneticiler ve siyasiler katıldı.

LAYSİAD'ın açılışında yaptığı konuşmada, Ladik'ten bu kadar iş çevresinden sanayici ve işadamı kimlikli Ladiklinin olduğunu bilmediğini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Bu tür yapılanmalar o potansiyelin ortaya çıkmasını sağlıyor. Ladikli birçok arkadaşımızın iş hayatı ve sanayi faaliyetlerinin içinde olduğuna tanık olduk. Mehmet Bey ve arkadaşları hemşehrilerini bir araya getirerek Samsun'daki bu potansiyeli bir dayanışma haline getirme yönünde bir mesafe kat ettiler ve bu derneğin oluşumunu gerçekleştirdiler. Bu tür oluşumları dayanışma düşüncesini teşvik etmesi açısından çok önemsiyorum" dedi.

Samsun'da birlik ve beraberlik ruhu olmadığı yönündeki söylemlere katılmadığını belirten Başkan Yılmaz, "Samsun'un kendi kendine yaptığı bir özeleştiri var, 'Samsun'da birlik beraberlik ruhu çok kuvvetli değil' diye. Ben buna katılmıyorum. Herkes kendi evinde dizini dövmeyi, kendi evinde işin hep kötü tarafından bakmayı kolaycılık olarak görür ve kendi eksiklerini kendi evinde konuşur. Türkiye'nin bütün şehirlerinde buna benzer özeleştirilerin, hayıflanmaların kent içinde olduğuna ben tanık oldum. Gaziantep bile diyor ki, 'Bizim içimizde dayanışma kimliği, dayanışma ruhu yeterli değil. Biz şuralı buralı ayrışması yüzünden birlik ve beraberliğimizi geliştiremiyoruz' diyor. Halbuki biz Gaziantep'in bu konuda bizden çok ilerde olduğunu zannediyoruz. Böyle bir kaygının hiç yeri yok. Bunun da olmadığını gösteren güzel hareketlerden bir tanesi de bu. Aslında bir ilde değişik coğrafi bölgelerin sinerjilerinin bileşkesi bir sinerji varsa, o varlığı ortaya çıkardığınız taktirde onların bir araya gelmesi kendiliğinden oluşur. Varlığından bilgimiz olmayan bir enerjiyi ortaya çıkardılar" diye konuştu.

Açılışın ardından davetliler dernek binasında bir süre sohbet etti.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder