Ladik-Samsun blogumuza hos geldiniz ** Welcome to our blog Ladik-Samsun ** Willkommen in unserem Blog Ladik-Samsun ** Welkom op onze blog Ladik-Samsun ** Bienvenue sur notre blog Ladik-Samsun ** Bienvenidos a nuestro blog Ladik-Samsun ** Bem-vindo ao nosso blog Ladik-Samsun ** Benvenuti sul nostro blog Ladik-Samsun ** selamat datang di blog kami Samsun-Ladik ** مرحبا بكم في بلوق Ladik - سامسون ** Добро пожаловать на наш блог Ладик-Самсун ** Velkommen til vores blog Ladik-Samsun ** Καλώς ήρθατε στο blog μας Ladik-Samsun ** ברוכים הבאים אל הבלוג שלנו Ladik-Samsun ** आपका स्वागत है हमारे ब्लॉग Ladik करने सैमसन **.

22 Şubat 2012 Çarşamba

Vali Aksoy Ladik'te İncelemelerde Bulundu

Vali Aksoy Ladik'te İncelemelerde Bulundu
21 Şubat 2012 Salı

Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Ladik Akdağ Kayak Merkezi'nde incelemelerde bulundu ve yeni yatırımların müjdesini verdi.

Ladik temaslarına Akdağ Kayak Merkezi'ni ziyaret ederek başlayan Vali Aksoy'a, Ladik Kaymakamı Kadir Perçi, kayak merkeziyle ilgili bir brifing verdi. Brifing sonrası Vali Aksoy, snowtrack makinesi ile Akdağ Kayak Merkezi'ni gezdi.

Ladik Akdağ Kayak Merkezi'nin Türkiye ekonomisine büyük katkısı olacağını belirten Vali Hüseyin Aksoy, "Kayak merkezi, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın teklif etmesi üzerine Bakanlar Kurulu'nca 'turizm merkezi' ilan edildi. Burası cazibe merkezi haline gelmeye başladı. İl Özel İdaresi'nin mülkiyetinde olan parsellerin yatırımcılara tahsisiyle ilgili yapılan ihale sonuçlandı. Dört parsel yatırımcıya tahsis edildi ve önümüzdeki aylarda burada özel sektör otel yapımına başlayacak. Ayrıca burada Ondokuz Mayıs Üniversitesi'ne tahsisli arsa üzerine üniversitemiz eğitim merkezi yapacak. Bu yıl ödeneğini koydu ve önümüzdeki günlerde bununla ilgili ihale çalışmaları başlayacak. Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğümüzün tahsisine verilmiş olan yere de Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın talimatı ile bir eğitim tesisi yapılması konusu yatırım programına girdi. Eğitim tesisi bu yıl yapılacak" dedi.

Akdağ Kayak Merkezi'nin kış sporları anlamında önemli bir merkez olacağını ifade eden Aksoy, "Sadece Samsun'un ve Ladik ilçesinin değil, bölgenin ve ülkenin ekonomisine katkı sağlayacak önemli merkezlerden birisi olacak. Burayı daha iyi bir boyuta taşımak için tüm kurum ve kuruluşlarımız ile işbirliği içerisinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Başta Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın destekleri ile diğer kurum ve kuruluşların yapacakları katkılarla burayı iyi bir noktaya taşımak için gayretlerimiz devam ediyor. Burada kış sporlarının daha iyi geliştirilmesi bakımından sporun daha sağlıklı yapılabilmesi için bir snowtrack makinesi yani kar ezme ve sıkıştırıcı makine ile 2 kar motorunu Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın talimatları doğrultusunda bölgemize gönderildi ve burada hizmet vermeye başladı. Mevcut telesiyej tesislerimizin standartlarının, güzergahının ve uzunluğunun arttırılmasıyla ile ilgili teknik çalışmaları sürdürüyoruz. Önümüzdeki dönemde projelendirdiğimizde bunu hayata geçirmek içinde çalışmalarımıza devam edeceğiz. Burası Türkiye'nin önemli bir merkezi haline gelecek, kış sporu için, ülke turizmi için önemli bir merkez olacak" diye konuştu.

Vali Aksoy, Akdağ Kayak Merkezi'ni incelemesinin ardından Ladik ilçesindeki Kültürevi, Huzurevi, Aile Sağlığı Hekimliği, Devlet Hastanesi inşaatı, Ladik TOKİ Konutları inşaatı ve Ambarköy Açık Hava Müzesi'ni ziyaret ettti ve çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder