Ladik-Samsun blogumuza hos geldiniz ** Welcome to our blog Ladik-Samsun ** Willkommen in unserem Blog Ladik-Samsun ** Welkom op onze blog Ladik-Samsun ** Bienvenue sur notre blog Ladik-Samsun ** Bienvenidos a nuestro blog Ladik-Samsun ** Bem-vindo ao nosso blog Ladik-Samsun ** Benvenuti sul nostro blog Ladik-Samsun ** selamat datang di blog kami Samsun-Ladik ** مرحبا بكم في بلوق Ladik - سامسون ** Добро пожаловать на наш блог Ладик-Самсун ** Velkommen til vores blog Ladik-Samsun ** Καλώς ήρθατε στο blog μας Ladik-Samsun ** ברוכים הבאים אל הבלוג שלנו Ladik-Samsun ** आपका स्वागत है हमारे ब्लॉग Ladik करने सैमसन **.

22 Şubat 2012 Çarşamba

Ladik Saat Kulesi'nin Restorasyonu Tamamlandı

Ladik Saat Kulesi'nin Restorasyonu Tamamlandı
22 Şubat 2012 Çarşamba

Ladik ilçemizde bulunan ve ilçemizin simgelerinden biri olan Tarihi Saat Kulesi'nin restorasyonu tamamlandı.

Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Ladik Saat Kulesi'ni inceledi. Saat Kulesi hakkında bilgi veren Vali Aksoy, "Tarihi Ladik Saat Kulesi 1889 yılında inşa edilmişti. Süreç içersinde yıpranmış ve asli görevini yerine getirmekte zorlanır hale gelmişti. Ladik Belediyemizin projesi kapsamında Samsun İl Özel İdaresi olarak buraya destek verdik ve yaklaşık olarak 300 bin TL'lik bir harcama ile geçtiğimiz yıl içersinde buranın restorasyonu tamamlandı ve kullanılabilir duruma geldi. Bu tarihi eserlerimizi korumak, kayıt altına almak ve bizden sonraki kuşaklara aktarmak bizim sorumluluğumuzdur. Bu kapsamda Samsun Valiliği İl Özel İdaresi olarak birçok çalışmayı yürütüyoruz. Bu Tarihi Saat Kulemiz, Ladik ilçesinin bir simgesidir. Bu restorasyonla vatandaşlarımız ve dışarıdan gelecek turistlerimiz için önemli noktalardan birisi haline geldi" dedi.

Ladik ilçemizde bulunan eski Ladik evlerinden bir tanesinin Samsun İl Özel İdaresi'ne bağışlandığını belirten Aksoy, "Ladik ilçesinde İl Dernekler Müdürlüğü görevini yürüten Firdevs Işık Yeten, kendi ailesine ait olan eski, tescilli Ladik evini Samsun İl Özel İdaresi'ne bağışladı. Evi ziyaret ederek restorasyon çalışmalarını yerinde gördük. Bunlar bizim değerlerimiz ve kültür turizmine kazandırmak bizim öncelikli hedeflerimiz. Güzel bir çalışmayı yerine getirmenin mutluluğu içersindeyiz" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder