Ladik-Samsun blogumuza hos geldiniz ** Welcome to our blog Ladik-Samsun ** Willkommen in unserem Blog Ladik-Samsun ** Welkom op onze blog Ladik-Samsun ** Bienvenue sur notre blog Ladik-Samsun ** Bienvenidos a nuestro blog Ladik-Samsun ** Bem-vindo ao nosso blog Ladik-Samsun ** Benvenuti sul nostro blog Ladik-Samsun ** selamat datang di blog kami Samsun-Ladik ** مرحبا بكم في بلوق Ladik - سامسون ** Добро пожаловать на наш блог Ладик-Самсун ** Velkommen til vores blog Ladik-Samsun ** Καλώς ήρθατε στο blog μας Ladik-Samsun ** ברוכים הבאים אל הבלוג שלנו Ladik-Samsun ** आपका स्वागत है हमारे ब्लॉग Ladik करने सैमसन **.

31 Ocak 2012 Salı

Samsun'da 491 köy yolu ulaşıma kapandı

Samsun'da 491 köy yolu ulaşıma kapandı
31 Ocak 2012 Salı

Samsun, son yılların en yoğun kar yağışı ile beyaza bürünürken, toplam 491 köy yolu ulaşıma kapandı.

Yaklaşık 20 saat aralıksız Yağan kar yağışı sonrası kent genelinde çeşitli bölgelerde ölçülen kar kalınlığı 1 santimetre ile 50 santimetre. Sabah iş yerlerine gitmek için evlerinden çıkan vatandaşlar arabalarının üzerinde biriken kar nedeniyle zor anlar yaşarken, bazıları toplu taşıma araçlarını kullanmak zorunda kaldı.

Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, yoğun kar yağışının bir gün daha devam edeceğini ve sonrasında kenti terk edeceğini bildirdi. Yetkililer, son 5 yılın en yoğun kar yağışının Samsun genelini beyaza bürüdüğünü, kent merkezinde kar kalınlığının ise 7 santimetreye kadar çıktığını kaydettiler. Kar yağışının ilk gününde çok sayıda trafik kazası meydana gelmesinin ardından, belediye ekipleri yolları temizlemede seferber olurken, trafik ekipleri de Ankara ve Trabzon istikametine gidecek araçları zincir takmaları konusunda uyarıyor.

Öte yandan, İl Özel İdaresi yetkilileri ise bu sabah itibari ile kapanan köy yolu sayısının 491 olduğunu duyurdu. Yoğun kar yağışı sonrası ilçelerdeki yolu ulaşıma kapalı köy sayısı şöyle: Çarşamba'da 90, Bafra 50, Terme 47, Ladik 45 köy, Alaçam 40, Canik ve Ayvacık 30, Salıpazarı 28, Tekkeköy 25, Atakum 22, Asarcık ve Havza 20, Vezirköprü 18, 19 Mayıs ve Kavak 10, İlkadım 6 olmak üzere toplam 491 köy olarak duyuruldu.

Samsun'da toplam 4 bin 535 kilometrelik yolun ulaşıma kapalı olduğunu belirten yetkililer, yolları açma çalışmalarının sürdüğünü belirttiler.

Kaynak: Cihan Haber Ajansı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder