Ladik-Samsun blogumuza hos geldiniz ** Welcome to our blog Ladik-Samsun ** Willkommen in unserem Blog Ladik-Samsun ** Welkom op onze blog Ladik-Samsun ** Bienvenue sur notre blog Ladik-Samsun ** Bienvenidos a nuestro blog Ladik-Samsun ** Bem-vindo ao nosso blog Ladik-Samsun ** Benvenuti sul nostro blog Ladik-Samsun ** selamat datang di blog kami Samsun-Ladik ** مرحبا بكم في بلوق Ladik - سامسون ** Добро пожаловать на наш блог Ладик-Самсун ** Velkommen til vores blog Ladik-Samsun ** Καλώς ήρθατε στο blog μας Ladik-Samsun ** ברוכים הבאים אל הבלוג שלנו Ladik-Samsun ** आपका स्वागत है हमारे ब्लॉग Ladik करने सैमसन **.

31 Ocak 2012 Salı

Kayak tutkunları Akdağ'a koştu

Kayak tutkunları Akdağ'a koştu
31 Ocak 2012 Salı

Ladik Akdağ'da, yapımı 2 yıl önce tamamlanan kayak merkezi, bölgeye Yağan karla birlikte kayakseverlere ev sahipliği yapmaya başladı.

Samsun Kayak Kulübü Başkanı Bekir Kibaroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, özellikle hafta sonu tatilcileri için önemli bir merkez haline gelen Akdağ'ın, merkez ve ilçeler başta olmak üzere civar illerden gelen sporseverlerin eğlenceli saatler yaşamasına olanak sağladığını söyledi.

Akdağ'ın, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 2005 yılında Kış Sporları ve Kayak Merkezi ilan edildiğini hatırlatan Kibaroğlu, şunları kaydetti:

"Samsun İl Özel İdaresi'nce yolu ve telesiyeji tamamlanan Akdağ'a Samsun Kayak Kulübü de butik otel ve kafeteryadan oluşan bir tesis inşa ederek, vatandaşların hizmetine sundu. Bölgede yaklaşık 20 yılı aşkın süredir hayali kurulan Akdağ Kayak Merkezi, Samsun merkeze yaklaşık 82 kilometre, Çarşamba Havaalanı'na 110 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Misafirlerine doyumsuz manzara seyretme imkanı sunan Akdağ, 16 direkten oluşan bin 359 metre uzunluğundaki telesiyejiyle bölgeye gelen tatilcilere gün boyu zirveye ulaşma heyecanı yaşatıyor. Akdağ'da 11 odalı bir butik otel, 200 kişilik restoran ve kafeterya bulunuyor. Butik otelde 11 çift çocuklarıyla birlikte rahatlıkla konaklayabilmektedir. Tesisten gün içerisinde 500 kişi yararlanabilmektedir. Bu sayı hafta sonu yaklaşık 2 bin 500 kişiye ulaşıyor."

Kibaroğlu, Akdağ'ın pistinin genişliği ve manzarasıyla diğer kayak merkezlerinden farklı olduğunu ifade ederek, şöyle devam etti:

"Akdağ'ın diğer kayak merkezlerine oranla avantajı 200 metre eninde bir piste sahip olması. Akdağ dışındaki dağlarda bulunan pistler genellikle dar. Bu pistlerin eni 10-15 metre aralığında değişiyor. En büyük piste sahip olan yer bile 25 metre. Akdağ'ın diğer dağlara oranla bu avantajı farklı ve oldukça önemli bir özellik. Bu durumu ön plana çıkartmamız gerekiyor. Ancak her bir dağın kendine özgü özelliği var. Akdağ'ın manzarası da pisti de farklı. Bu zamanla fark edilebilecektir."

Samsun İl Özel İdaresi'nce bölgede ağaçlandırma çalışmaları yapıldığını vurgulayan Kibaroğlu, bu çalışmanın gelecek yıllarda hem görsellik, hem de dağın çıplak olan bölgelerinde esen rüzgarın karı eritmemesi açısından büyük önem taşıdığını da sözlerine ekledi.

Kaynak: Anadolu Ajansı / Samsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder