Ladik-Samsun blogumuza hos geldiniz ** Welcome to our blog Ladik-Samsun ** Willkommen in unserem Blog Ladik-Samsun ** Welkom op onze blog Ladik-Samsun ** Bienvenue sur notre blog Ladik-Samsun ** Bienvenidos a nuestro blog Ladik-Samsun ** Bem-vindo ao nosso blog Ladik-Samsun ** Benvenuti sul nostro blog Ladik-Samsun ** selamat datang di blog kami Samsun-Ladik ** مرحبا بكم في بلوق Ladik - سامسون ** Добро пожаловать на наш блог Ладик-Самсун ** Velkommen til vores blog Ladik-Samsun ** Καλώς ήρθατε στο blog μας Ladik-Samsun ** ברוכים הבאים אל הבלוג שלנו Ladik-Samsun ** आपका स्वागत है हमारे ब्लॉग Ladik करने सैमसन **.

12 Aralık 2011 Pazartesi

Ladik Gölü’nde yüzen adalar yok olmaktan kurtarılacak

Ladik Gölü’nde yüzen adalar yok olmaktan kurtarılacak
12 Aralık 2011 Pazartesi

Ladik Gölü üzerinde bulunan, zengin torf madeni kaynağı içeren yüzen adaların yok olmaması için tescil ve koruma çalışmaları başlatıldı.

Ladik Gölü, üzerinde yüzen çok sayıda adacıklar ve çevresindeki doğal güzellikleri ile görenleri hayran bırakıyor. Turna balığı ile de bölgede ön plana çıkan Ladik Gölü’nde ayrıca tatlı su levreği, tahta balığı, sazan, kızılkanat gibi balık türleride bulunuyor. Ladik Gölü'nde doğal olarak oluşmuş bulunan yüzen adaların mevcut haliyle gelecek kuşaklara aktarılması için çalışmalar başlatıldığını belirten Ladik Kaymakamlığı Proje Koordinatörü Şahin Örnek, gölde bulunan adaların zengin torf maddesikaynağı olduğu için bazı kişiler tarafından kıyıya çekilerek, çiçek ve fidan toprağı yapılmak üzere araçlara yüklenerek adaların zaman geçtikçe yok edildiğini söyledi.

Şahin Örnek, adaların tescil edilmesi ve gölün korumaya alınması için uluslararası düzeyde çalışmalar yapan Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. İhsan Bulut ve Araştırma Görevlisi Çağlar Çakır’ın Ladik’e gelerek adalarda inceleme yaptığını ve bu çalışmaların tamamlanmasının ardından projenin hayata geçirileceğini kaydetti.

Kaynak: Cihan Haber Ajansi

1 yorum:

  1. Ladik Gölü'ndeki yüzen adalar gerçekten iyi bir şekilde korunmalı. Bölgedeki kuş türleri ve balık türlerinden sonra ilgi çeken bir diğer nokta yüzen adalar olduğu için turizm açısından değer katıyor.

    YanıtlaSil