Ladik-Samsun blogumuza hos geldiniz ** Welcome to our blog Ladik-Samsun ** Willkommen in unserem Blog Ladik-Samsun ** Welkom op onze blog Ladik-Samsun ** Bienvenue sur notre blog Ladik-Samsun ** Bienvenidos a nuestro blog Ladik-Samsun ** Bem-vindo ao nosso blog Ladik-Samsun ** Benvenuti sul nostro blog Ladik-Samsun ** selamat datang di blog kami Samsun-Ladik ** مرحبا بكم في بلوق Ladik - سامسون ** Добро пожаловать на наш блог Ладик-Самсун ** Velkommen til vores blog Ladik-Samsun ** Καλώς ήρθατε στο blog μας Ladik-Samsun ** ברוכים הבאים אל הבלוג שלנו Ladik-Samsun ** आपका स्वागत है हमारे ब्लॉग Ladik करने सैमसन **.

4 Aralık 2011 Pazar

Sülükler ilaç sanayisine kazandırılacak

Sülükler ilaç sanayisine kazandırılacak
04 Aralık 2011 Pazar

Ladik ilçemizin Başlamış Köyündeki Sülük Gölü'nde bulunan sülüklerin ilaç sanayine kazandırılması için çalışma yapılacak.

İl Genel Meclisi'nde sağlık sektöründe kullanılması öngörülen sülüklerle ilgili komisyon raporu onaylandı.

Ladik İlçesi Başlamış Köyünde bulunan Sülük Gölü'ndeki sülüklerin incelenerek sağlıkla ilgilerinin tespiti hakkındaki Araştırma ve Geliştirme ile Sağlık ve Çevre Komisyonlarının raporu Faruk Ayran tarafından okundu.

Rapor hakkında söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Dilaver Atlı, söz konusu sülüklerin az miktarda yetiştiğini söyleyerek, "Bu sülükler hastalığı teşis etme ve tedavi etme amacıyla kullanılabiliyor. Bu nedenle sülüklerin kullanımını çoğaltmak ve şehrimize gelir kazandırmak için yasal alt yapının düzenlenmesi, ihracatın kontrollü bir şekilde yapılması gerekiyor. Sülüklerin hem ilaç sanayisinde hem de tedavi sektöründe kullanılmasını bu nedenle raporun onaylanmasını istiyoruz" dedi. Rapor oy birliği ile geçti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder