Ladik-Samsun blogumuza hos geldiniz ** Welcome to our blog Ladik-Samsun ** Willkommen in unserem Blog Ladik-Samsun ** Welkom op onze blog Ladik-Samsun ** Bienvenue sur notre blog Ladik-Samsun ** Bienvenidos a nuestro blog Ladik-Samsun ** Bem-vindo ao nosso blog Ladik-Samsun ** Benvenuti sul nostro blog Ladik-Samsun ** selamat datang di blog kami Samsun-Ladik ** مرحبا بكم في بلوق Ladik - سامسون ** Добро пожаловать на наш блог Ладик-Самсун ** Velkommen til vores blog Ladik-Samsun ** Καλώς ήρθατε στο blog μας Ladik-Samsun ** ברוכים הבאים אל הבלוג שלנו Ladik-Samsun ** आपका स्वागत है हमारे ब्लॉग Ladik करने सैमसन **.

9 Aralık 2011 Cuma

Ladik Kültür evi restore ediliyor

Ladik Kültür evi restore ediliyor
09 Aralık 2011 Cuma

Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından projesi onaylanarak ihaleye çıkarılan Ladik Kültür Evi`nin restorasyon ihalesi sonuçlandı.

Ladik Kültür Evi`nin iklim koşullarının elverişli olması halinde yaz sezonuna tamamlanmasının öngörüldüğünü belirten İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Aslan Karanfil, restorasyonun ihale bedelinin 188 bin 857 TL olduğunu belirterek, "Amacımız, İl Özel İdaresi olarak geleneksel kültürün korunması ve tarihi çevre bilincinin kazandırılmasında, var olan tarihi eserlere sahip çıkmaktır" dedi.

Korunan her tarihi eserin kültürel değerlere önemli katkılar sağladığının altını çizen Karanfil, "Bir tarihi yapıt kuşkusuz resmi bir tarih belgesidir. Bu belge değerinin korunması açısından restorasyon hayati öneme sahip. Dolayısıyla tarihi eserlere yapılacak her türlü olumlu ve doğru müdahale, kültürümüzün korunması ve tanıtılmasına önemli katkılar sağlayacaktır. Bu sebeple amacımız, İl Özel İdaresi olarak tarihi yaşatmak ve mevcut eserlere de sahip çıkmaktır. Ladik Kültür Evi`nde yapacak olduğumuz restorasyon işi de bu amaç doğrultusunda gerçekleştirilmektedir.

Kaynak: İHA

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder