Ladik-Samsun blogumuza hos geldiniz ** Welcome to our blog Ladik-Samsun ** Willkommen in unserem Blog Ladik-Samsun ** Welkom op onze blog Ladik-Samsun ** Bienvenue sur notre blog Ladik-Samsun ** Bienvenidos a nuestro blog Ladik-Samsun ** Bem-vindo ao nosso blog Ladik-Samsun ** Benvenuti sul nostro blog Ladik-Samsun ** selamat datang di blog kami Samsun-Ladik ** مرحبا بكم في بلوق Ladik - سامسون ** Добро пожаловать на наш блог Ладик-Самсун ** Velkommen til vores blog Ladik-Samsun ** Καλώς ήρθατε στο blog μας Ladik-Samsun ** ברוכים הבאים אל הבלוג שלנו Ladik-Samsun ** आपका स्वागत है हमारे ब्लॉग Ladik करने सैमसन **.

15 Kasım 2010 Pazartesi

Ladik Akdağ sezona hazirlaniyor

Ladik Akdağ sezona hazırlanıyor
15 Kasım 2010 Pazartesi

Ladik Akdağ Kış Sporları ve Kayak Merkezi'nde, kış sezonuna hazırlık için ağaçlandırma çalışmaları başlatıldı.

2005 yılında turizm bölgesi ilan edilmesinin ardından Samsun İl Özel İdaresi tarafından Ladik Akdağ Kış Sporları ve Kayak Merkezi olarak çalışmaları tamamlanan ve 15 dekarlık alanı içeren merkeze; 300 mavi ladin, 1000 sarıçam olmak üzere toplamda 1300 ağaç dikilecek.

1 ile 1.5 metre boylarında yaklaşık 4 metre arayla yerleştirilecek ağaçların dikim işlemlerinin bir ay içinde tamamlanması ve merkezin sezona hazır hale getirilmesi planlanıyor.

Ladik ilçesi ile Akdağ arasındaki 7 kilometrelik mesafenin bulunduğunu belirten Özel İdare Yetkilileri, yolun alt yapısının geçen sene yapılan çalışmalarla tamamlandığını belirterek, “Başladığı noktanın 1400 metreye en üst noktasının da 1800 metreye ulaşan 1350 metre uzunluğundaki telesiyejin bakım onarım çalışmaları da en kısa sürede tamamlanacak. Çalışmaların tamamlanmasının ardından telesiyejimiz de aktif hale gelecektir” dedi.

Merkezin sezona hazırlık çalışmaları kapsamında yapılan ağaçlandırma çalışmalarını İl Genel Meclis Üyeleri de ziyaret ederek yerinde gördü.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder