Ladik-Samsun blogumuza hos geldiniz ** Welcome to our blog Ladik-Samsun ** Willkommen in unserem Blog Ladik-Samsun ** Welkom op onze blog Ladik-Samsun ** Bienvenue sur notre blog Ladik-Samsun ** Bienvenidos a nuestro blog Ladik-Samsun ** Bem-vindo ao nosso blog Ladik-Samsun ** Benvenuti sul nostro blog Ladik-Samsun ** selamat datang di blog kami Samsun-Ladik ** مرحبا بكم في بلوق Ladik - سامسون ** Добро пожаловать на наш блог Ладик-Самсун ** Velkommen til vores blog Ladik-Samsun ** Καλώς ήρθατε στο blog μας Ladik-Samsun ** ברוכים הבאים אל הבלוג שלנו Ladik-Samsun ** आपका स्वागत है हमारे ब्लॉग Ladik करने सैमसन **.

5 Mart 2010 Cuma

STK'lar Ladik Meslek Lisesi için birleşti

STK'lar Ladik Meslek Lisesi için birleşti
05 MART 2010 CUMA

Güzel ilçemiz Ladik'te 1991 yılından bu yana faaliyet gösteren Sağlık Meslek Lisesi'nin kapatılacağını iddia eden sivil toplum kuruluşları (STK) okulun kapatılmaması için harekete geçti.

Ladik'te bulunan sivil toplum kuruluşları bir araya gelerek kapatılması gündemde olan Ladik Sağlık Meslek Lisesi'nin kapatılması için basın açıklaması yaptı. Sivil toplum kuruluşları tarafından yapılan basın açıklamasında, 1800'lü yıllarda 19 gayrimüslim, 50 Müslüman okulu, 3 medresesi olan Ladik'in Cumhuriyet döneminde ise ilk köy enstitüsünün kurulduğu yer olduğunu ifade edilirken, Ladik'ten çok sayıda aydın yetiştiği belirtildi.

STK'lar tarafından yapılan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi: "Son 30 yıl içinde dünya kriterlerinin değişmesi, entelektüel ve kültürel değerlerden daha çok ekonomik düşüncenin ön plana çıkması nedeniyle ilçemizde fark edilebilir bir zayıflama olmuştur. Şehzadelerin yaylası olması nedeniyle devlet tarafından itibarı olan ilçemiz, ekonomik yetersizliği nedeniyle günümüzde itibar kaybetmeye başlamıştır. Maalesef bu da ilçemizden insanlarının büyük kentlere göç etmesine, geçim kaygıları nedeniyle kültürel değerlerine sahip çıkamamalarına neden olmuştur. Bu kötüye giden sürecin durdurulması ve sürecin iyiye yönlendirilmesi Ladik, Ladik'te yaşayan insanlar, Samsun ve ülkemiz için önemlidir. Yerelde kalkınmayı sağlayamadığımız takdirde genelde de kalkınma sağlayamayız. Bizim gibi küçük ilçelerden göç eden insanlar mega kentlerin en büyük problemi olmuştur. 1991 yılından itibaren ilçemizde faaliyet gösteren Sağlık Meslek Lisesi kapatılma sürecini yaşıyor. Çeşitli binalarda bugüne kadar eğitim faaliyetlerine devam eden okulumuzun Samsun yolu üzerinde kendi adına tahsisi yapılmış 12 dönüm arazisi bulunmaktadır. Bu arazi üzerinde yapılması düşünülen binanın tüm projesi hazırlanmıştır. Biz sivil toplum kuruluşları, köy ve mahalle muhtarları, Ladik'te ikamet eden vatandaşlar olarak okul yapımı için maddi ve manevi desteğimizi vermeye hazırız. Değerlerimizi kaybetmek çok kolay, ancak onları yeniden yapmak zordur. Bu nedenle değerlerimizden biri olan Ladik Sağlık Meslek Lisesi'ne sahip çıkalım. Bu değerimizin daha fazla hizmet verebilmesi için tüm gayretlerimizle destek olalım. Sayın Başbakanımızdan, Milli Eğitim Bakanımızdan, Bayındırlık ve İskan Bakanımızdan ve diğer milletvekillerimizden de gerekli hassasiyeti göstereceklerini biliyor ve bekliyoruz. Bizim talebimiz okulumuz kapatılması değil, okulumuzun kapasitesinin ve imkanlarının da arttırılarak modern bir binada hizmetine devam etmesidir."

Ladik'te Sağlık Meslek Lisesi'nin kapatılmasını istemeyen sivil toplum kuruluşları arasında Ladik Doğayı ve Çevreyi Koruma Derneği, Ladik Kültür Eğitim ve Yardımlaşma Derneği, Halk Eğitimini Güçlendirme Derneği, Ladik Muhtarlar Derneği, Sağlık Meslek Lisesini Yaptırma ve Yaşatma Derneği, Ladik Kızılay Derneği Şubesi, Eğitim Bir-Sen Ladik Temsilciliği, Türk Eğitim-Sen Ladik Temsilciliği, Eğitim-Sen Ladik Temsilciliği, Ladik Taşıyıcılar Kooperatifi, Ladik Şoförler Cemiyeti, Ladik Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Ziraat Odası ve Çiftçi Malları Koruma Derneği yer aldı.

KAYNAK: IHLAS HABER AJANSI

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder