Ladik-Samsun blogumuza hos geldiniz ** Welcome to our blog Ladik-Samsun ** Willkommen in unserem Blog Ladik-Samsun ** Welkom op onze blog Ladik-Samsun ** Bienvenue sur notre blog Ladik-Samsun ** Bienvenidos a nuestro blog Ladik-Samsun ** Bem-vindo ao nosso blog Ladik-Samsun ** Benvenuti sul nostro blog Ladik-Samsun ** selamat datang di blog kami Samsun-Ladik ** مرحبا بكم في بلوق Ladik - سامسون ** Добро пожаловать на наш блог Ладик-Самсун ** Velkommen til vores blog Ladik-Samsun ** Καλώς ήρθατε στο blog μας Ladik-Samsun ** ברוכים הבאים אל הבלוג שלנו Ladik-Samsun ** आपका स्वागत है हमारे ब्लॉग Ladik करने सैमसन **.

8 Ekim 2009 Perşembe

Akdağ Kayak Merkezi tesisleri incelendi

Akdağ Kayak Merkezi tesisleri incelendi / 08 Ekim 2009 Persembe

Photobucket

Samsun İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Aslan Karanfil, “Ladik Akdağ Kış Sporları ve Kayak Merkezi, Samsun'a prestij katacak” dedi.

Karanfil, Kayak Merkezindeki incelemelerin ardından yaptığı açıklamada Samsun, Ladik Akdağ Kış Sporları ve Kayak Merkezi'nde Samsun İl Özel İdaresi olarak son noktaya geldiklerini söyledi.

Ladik Akdağ Kış Sporları ve Kayak Merkezi'nin 2005 yılında yapılan çalışmaların ardından Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Kış Sporları ve Turizm Merkezi ilan edildiğini ifade eden Karanfil, kayak merkezinin süreci ile ilgili şu bilgileri verdi:

Akdağ'ın 2005 yılı'nda turizm bölgesi ilan edilmesinin ardından İl Özel İdaresi olarak çalışmalarımız biraz daha yoğunlaştı. Öncelikle Avrupa Birliği fonundan yararlanarak Ladik ilçesi ile Akdağ arasındaki 7 kilometre'lik yolun alt yapısını tamamladık ve kış şartlarına uygun olarak parke taşı döşedik. Sonrasında elektriği çekildi, su getirildi ve kanalizasyon çalışmaları tamamlandı. Ayrıca bir kayak merkezi için en önemli adım olan ve sporcularımızı zirveye taşıyacak olan telesiyejin yapımı ile ilgili çalışmalar da son aşamaya geldi”

29 Ekim'de tamamen bitecek olan telesiyej çalışmalarıyla ilgili de konuşan Karanfil, telesiyejin başladığı noktanın 1400 metre'ye en üst noktasının da 1800 metre'ye ulaştığını belirterek “Kayak merkezimizde yaklaşık 16 direk'ten oluşan 1350 metre uzunluğunda bir telesiyej uzunluğu var. Telesiyejimiz 2'li sandalyeyle oturmalı şekilde kayak severlerimize ve vatandaşlarımıza hizmet verecek” dedi.

“Telesiyej uzunluğu her ne kadar 1350 metreyse de pist uzunluğu sağlı sollu kaymak suretiyle çok sayıda kişinin kayak yapmasına uygundur” diyen Karanfil, “Bayındırlık ve İskan Bakanımız Sayın Mustafa Demir', Sayın Valimiz ve meclisimizin ve milletvekillerimizin yoğun katkıları ve destekleriyle yaptığımız Ladik Akdağ Kış Sporları ve Kayak Merkezi, Samsun'a prestij katacak önemli turizm projelerimizden bir tanesidir. Öncelikle şunu söylemek isterim. Bu bölgeye yani Orta Karadeniz Bölgesi'ne en yakın kayak merkezi Erzurum Palandöken ve Ilgaz'dır. Bunun dışında bu bölgede kayak merkezi yoktur. Bu anlamda Ladik Akdağ Kış Sporları ve Kayak Merkezi, Samsun için her anlamda büyük önem taşımaktadır” diye konuştu.

Samsun İl Özel İdaresi olarak bu bölgede kayak merkezi yapılması ve buranın da kış turizmine açılması noktasındaki faaliyetlerinin bu ay itibariyle son noktaya geldiğini kaydeden Karanfil, “Burada aynı zamanda günübirlik konaklama imkanı sağlanabilmesi için İl Özel İdaremiz tarafından Samsun Kayak Kulübü'ne yer tahsis edilmiştir. Onlarda binalarını yapıyorlar. Kulüp binası da 29 Ekim itibariyle bitmiş olacak” dedi.

“TESİSİMİZDEN YAZ KIŞ FAYDALANABİLECEĞİZ”

Ladik'in kış sporlarına uygunluğunun yanında yazında yayla şenlikleri ve çim kayağı gibi etkinliklere de uygun olduğunun altını çizen Karanfil, “Bizim amacımız burayı sadece kış dönemine 3-4 ay kullanmak değil onun dışında mekanik tesisi yazında çalıştırarak yayla turizmine hizmet edecek bir noktaya getirmek istiyoruz. Ayrıca yazın çim kayağına da uygun olan bu alan sadece Samsun'a değil bütün Orta Karadeniz'deki kayak, spor ve doğa meraklılarına açık olacak” şeklinde konuştu.

Karanfil, “Bayındırlık ve İskan Bakanımız Sayın Mustafa Demir, Sayın Valimiz ve meclisimizin ve milletvekillerimizin yoğun katkıları ve destekleriyle yaptığımız tesisin dışında Ladik'in Hamamayağı köyü'ndeki termal turizm merkezi ve Havza ilçesindeki termal turizm tesisleri de yaptığımız tesisle birlikte Samsun da iyi bir turizm kompleksi oluşturacak” diye konuştu.

Böyle bir hizmeti bölgeye ve ile kazandırmanın heyecanı içinde olduklarını kaydeden Karanfil, “Ay sonunda tamamlanacak olan Ladik Akdağ Kış Sporları ve Kayak Merkezi'mizin tüm ilimize ve bölgemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Kaynak: Ihlas Haber Ajansi

1 yorum:

  1. Kayak merkezleri tesisleri listesi haftasonu turları gezileri ucuz malzeme kiralama ilan sitesi
    http://www.kayak-merkezleri.com

    YanıtlaSil