Ladik-Samsun blogumuza hos geldiniz ** Welcome to our blog Ladik-Samsun ** Willkommen in unserem Blog Ladik-Samsun ** Welkom op onze blog Ladik-Samsun ** Bienvenue sur notre blog Ladik-Samsun ** Bienvenidos a nuestro blog Ladik-Samsun ** Bem-vindo ao nosso blog Ladik-Samsun ** Benvenuti sul nostro blog Ladik-Samsun ** selamat datang di blog kami Samsun-Ladik ** مرحبا بكم في بلوق Ladik - سامسون ** Добро пожаловать на наш блог Ладик-Самсун ** Velkommen til vores blog Ladik-Samsun ** Καλώς ήρθατε στο blog μας Ladik-Samsun ** ברוכים הבאים אל הבלוג שלנו Ladik-Samsun ** आपका स्वागत है हमारे ब्लॉग Ladik करने सैमसन **.

4 Ekim 2009 Pazar

Akdag Karadenizin kayak merkezi olacak

Akdağ Karadeniz'in kayak merkezi olacak
04 Ekim 2009 Pazar


Samsun Valiliği İl Özel İdaresi tarafından bu sene başında yapımına başlanan Ladik-Akdağ Yaz ve Kış Sporları Tesisi Telesiyeji, Ekim ayı sonunda hizmete giriyor.

Ladik'i Karadeniz Bölgesi'nin kayak merkezi yapacak projede son rötuşlar yapılıyor. Samsun İl Özel İdaresi ve Türkiye Kayak Federasyonu arasından imzalanan protokol'e göre yapımı devam eden bin 367 metre'lik telesiyej, Ekim ayı sonunda tamamlanıyor.

Konuyla ilgili bilgi veren Samsun İl Özel İdare Genel Sekreteri Arslan Karanfil, Kayak Federasyonu tarafından İtalya'da hazırlatılan tesis projesinin çok kısa bir süre içerisinde hizmete geçeceğini belirterek, Akdağ'ın sadece Samsun'un değil tüm Karadeniz Bölgesinin yararlanacağı bir kayak merkezi haline geleceğini ifade etti.

Karanfil, tesisin bir an önce hizmete girmesi için gerekli tüm çabayı sarf ettiklerini ve Türkiye Kayak Federasyonu ile de sürekli görüş alışverişinde bulunarak planladıkları zamanda tesisi hizmete sunacaklarını dile getirdi. Seksen sandalyeli, koruma sistemi olan, galvaniz kaplı 16 direk'ten oluşan, çelik halatlarla havadan ilerleyen, elektrikle çalışan, uyarı ikazları ve hata Sensörlerinden oluşan telesiyej'in şu anda yüzde 75'inin tamamlandığını belirten Karanfil, Ekim ayı sonunda ise tamamen projenin bitirileceğini ifade etti.

Turizmi çeşitlendirmek adına çalışmalar yaptıklarını belirten Karanfil, bu kapsamda Akdağ'da sadece kışın değil yazın da aynı pistte çim kayağı yapılacağını, oluşturulacak bir turizm destinasyonuyla hem kış turizmi hem yayla turizmi hemde dünyada oldukça önemli bir yer tutan kaplıca turizmi'ni bölgede geliştirerek, bölgeyi öne çıkarmayı planladıklarını ifade etti.

Ladik ve Havza ilçelerinde bulunan kaplıcalar'dan turizm anlamında yeterince yararlanılamadığının altını çizen Karanfil; " Kaplıca turizminin, yılın tüm aylarına yayılması ve ortalama kalış sürelerinin uzun olması da özellikle bölgemizdeki turizmin 12 aya uzatılmasına en iyi alternatif oluşturan turizm çeşidi haline getirecektir. Ayrıca bölgede tüketici taleplerini iyi değerlendirecek kapasitede 4 ve 5 yıldızlı otellerde özel sektör tarafından zaman içerisinde bölgeye kurulacak, potansiyelinin iyi kullanılması halinde ise Türkiye'de ve Dünyada tercih edilme noktasında ilk sıralarda yeralan bir merkez haline geleceğiz" şeklinde konuştu.

1 yorum:

  1. biz aşağıgölyazı gençlik olarak güzel gölümüzün kenarına yürüme yolu , park , halı saha, çay bahçesi istemekteyiz.kayak merkezi süper olmuş inşallah kışın gelicez açtığınız için teşekkür ederiz aşağıgölyazı köyü size başarılar diler.

    YanıtlaSil