Ladik-Samsun blogumuza hos geldiniz ** Welcome to our blog Ladik-Samsun ** Willkommen in unserem Blog Ladik-Samsun ** Welkom op onze blog Ladik-Samsun ** Bienvenue sur notre blog Ladik-Samsun ** Bienvenidos a nuestro blog Ladik-Samsun ** Bem-vindo ao nosso blog Ladik-Samsun ** Benvenuti sul nostro blog Ladik-Samsun ** selamat datang di blog kami Samsun-Ladik ** مرحبا بكم في بلوق Ladik - سامسون ** Добро пожаловать на наш блог Ладик-Самсун ** Velkommen til vores blog Ladik-Samsun ** Καλώς ήρθατε στο blog μας Ladik-Samsun ** ברוכים הבאים אל הבלוג שלנו Ladik-Samsun ** आपका स्वागत है हमारे ब्लॉग Ladik करने सैमसन **.

27 Mayıs 2009 Çarşamba

Samsun'un sakli bahcesi Ladik

Samsun'un saklı bahçesi Ladik


Samsun ilimizin incisi şirin ilçemiz Ladik, turizm merkezi olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.

Ladik deyince akla kaplıca, göl, kaynak suyu ve Akdağ geliyor. Samsun'un güneyinde yer alan, kuzeyinde kavak, kuzey doğusunda Asarcık, güneyinde Suluova, doğusunda Taşova ve batısında Havza ilçeleri bulunan Ladik, Samsun'un saklı bahçesi konumunda.



Ladik; gölü, turna balığı, yüzen adaları, kaplıcası, damaklara hitap eden suyu ve Akdağ'a yapılacak kayak tesisi ile turizm merkezi olmaya aday. Mavi ile yeşilin iç içe girdiği Ladik, güzelliği ile insanları büyülüyor. Ladik Gölü turna balığı, yüzen adaları ve barındırdığı birçok kuş türü ile insanların ilgisini çekerken, Akdağ Yaylası ise kayak merkezi olma yolunda gün sayıyor. Kaynak suları ile damaklara hitap eden Ladik, konuksever insanları ile yerli ve yabancı turistleri bekliyor.

İlçenin en önemli turizm alanı olan Hamamayağı Kaplıcası, şifalı suyu, piknik alanları ve dinlenme tesisleri ile konuklarını ağırlıyor. İlçeye uzaklığı 10 km mesafede bulunan kaplıcanın suyu, içerdiği mineraller bakımından dünyanın ünlü kaplıcaları arasında yer alıyor. 37 derecelik ısıya sahip olan kaplıca suyu vücut ısısına eşit olup, müzmin romatizma, nevralji, nevrite gibi cilt hastalıklarını iyileştirici özelliğinin yanında sinir ve kas yorgunluğu, eklem kireçlenmesi, sinirsel hastalıklar ve ameliyat sonrası yorgunluklar gibi daha birçok hastalıklara da olumlu etkileri bulunuyor.

Yazın serin havasıyla sıcaktan bunalan insanları rahatlatan Ladik, yapımına başlanan Ladik-Akdağ Yaz ve Kış Sporları Tesisi ile de kışın sporseverleri ağırlamaya hazırlanıyor. Samsun Valiliği İl Özel İdaresi tarafından yaptırılacak olan Ladik-Akdağ Yaz Ve Kış Sporları Tesisi kapsamında telesiyejin inşasıyla ilgili alt yapı çalışmalarına başlandı. Samsun İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Aslan Karanfil, Ladik-Akdağ'da başlanan çalışmalara havaların ısınmasıyla hız verdiklerini söyledi.

Tesisin bir an önce hizmete girmesi için gerekli tüm çabayı sarf ettiklerini ifade eden Karanfil, telesiyej inşaatı çalışmalarına mayıs ayı itibariyle başlandığını açıkladı.

Öte yandan, her yıl düzenlenen Ladik Akdağ Yayla Şenlikleri'nin ise yine temmuz ayının ilk haftasında yapılacağı belirtildi.
Resimleri büyütmek icin üzerine tiklayabilirsiniz

Akdag / Ladik-Samsun Akdag / Ladik-Samsun

Akdag / Ladik-Samsun Akdag / Ladik-Samsun
Akdag / Ladik-Samsun Akdag / Ladik-Samsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder