Ladik-Samsun blogumuza hos geldiniz ** Welcome to our blog Ladik-Samsun ** Willkommen in unserem Blog Ladik-Samsun ** Welkom op onze blog Ladik-Samsun ** Bienvenue sur notre blog Ladik-Samsun ** Bienvenidos a nuestro blog Ladik-Samsun ** Bem-vindo ao nosso blog Ladik-Samsun ** Benvenuti sul nostro blog Ladik-Samsun ** selamat datang di blog kami Samsun-Ladik ** مرحبا بكم في بلوق Ladik - سامسون ** Добро пожаловать на наш блог Ладик-Самсун ** Velkommen til vores blog Ladik-Samsun ** Καλώς ήρθατε στο blog μας Ladik-Samsun ** ברוכים הבאים אל הבלוג שלנו Ladik-Samsun ** आपका स्वागत है हमारे ब्लॉग Ladik करने सैमसन **.

30 Mayıs 2009 Cumartesi

Havza'da gures heyecani

Havza'da güreş heyecanı !

Samsun'un Havza ilçesinde düzenlenen "25 Mayıs Festivali" kapsamındaki yağlı güreşlerin bu yılki başpehlivanı Bayram Ertan oldu.


İbrahim Karabacak Güreş Alanı'nda yapılan yağlı pehlivan güreşleri yoğun yağmura rağmen büyük ilgi gördü. Güreşleri Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Destekleme Şube Müdürü Mehmet Taşan, çevre ilçelerin belediye başkanları, çok sayıda davetli ve güreş sever takip etti.

Güreşlerde bu yıl güreş ağalığına kimse aday olamayınca geçen yılki güreş ağası Recep İpek geçen yılki 14 bin TL'lik güreş ihalesini 20 bin TL'ye yükselterek yeniden güreş ağası oldu. Güreş ağası Recep ipek ağalık koçunu da kendi köyündeki Kur'an kursuna verdi.

Bu arada dört yıl üst üste güreş ağalığı yapan ve geçen yıl ağalığı Recep İpek'e devreden Fahri Şahin'e altın kemer, Belediye Başkanı Murat İkiz tarafından verildi. Yapılan müsabakalar sonucunda Başpehlivanlığı Ladik Belediyesi güreşçisi Bayram Ertan kazandı.

Bayram Ertan'a madalyasını Havza Kaymakamı Erol Rüstemoğlu verirken, ikinci olan Hasan Tuna'ya madalyasının Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, üçüncü olan Serhat Gökmen'e madalyasını Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Destekleme Şube Müdürü Mehmet Taşan ve yine üçüncü olan Ali Rıza Kaya'ya da madalyasını Güreş Ağası Recep İpek verdi.

Yapılan güreşlerde büyük ortada Atilla Balcı, baş altında Ünal Kahraman, baş kategorisinde ise Bayram Ertan birinci oldular.

Kaynak:(iha)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder