Ladik-Samsun blogumuza hos geldiniz ** Welcome to our blog Ladik-Samsun ** Willkommen in unserem Blog Ladik-Samsun ** Welkom op onze blog Ladik-Samsun ** Bienvenue sur notre blog Ladik-Samsun ** Bienvenidos a nuestro blog Ladik-Samsun ** Bem-vindo ao nosso blog Ladik-Samsun ** Benvenuti sul nostro blog Ladik-Samsun ** selamat datang di blog kami Samsun-Ladik ** مرحبا بكم في بلوق Ladik - سامسون ** Добро пожаловать на наш блог Ладик-Самсун ** Velkommen til vores blog Ladik-Samsun ** Καλώς ήρθατε στο blog μας Ladik-Samsun ** ברוכים הבאים אל הבלוג שלנו Ladik-Samsun ** आपका स्वागत है हमारे ब्लॉग Ladik करने सैमसन **.

19 Ocak 2011 Çarşamba

Akdağ'da Kayak keyfi bir başka

Akdağ'da Kayak keyfi bir başka
19 Ocak 2011 Carşamba

Ladik ilçemizdeki Akdağ'da beklenen kar yağınca, yapımı geçen yıl tamamlanan Kayak Merkezi kayakseverlere ev sahipliği yapmaya başladı.

İsmail Çimen - Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 2005 yılında Kış Sporları ve Kayak Merkezi ilan edilen Ladik ilçemizdeki Akdağ'da beklenen kar yağınca, yapımı geçen yıl tamamlanan Kayak Merkezi kayakseverlere ev sahipliği yapmaya başladı.

Samsun İl Özel İdaresince yolu ve telesiyeji geçtiğimiz yıl tamamlanan Akdağ Kış Sporları ve Kayak Merkezi'ne Samsun Kayak Kulübü de butik otel ve kafeteryadan oluşan bir tesis inşa ederek hizmete sundu. Bölgede yaklaşık 20 yılı aşkın süredir hayali kurulan Akdağ Kayak Merkezi, tüm alt yapısının hazırlanması ve tesise de kavuşmasına rağmen geçtiğimiz yıl beklenen kar yağmayınca sezonu açamamıştı.

Bu yıl ise ümitle beklenen kar bölgeye geç de olsa yeterli seviyede düşünce, kayakseverler soluğu Samsun merkeze yaklaşık 82 kilometre, Çarşamba Havaalanı'na 110 kilometre uzaklıktaki Akdağ'da aldı. Yüksekliği bin 400 metreyi bulan Akdağ, kayakseverleri ağırlamaya başlarken, bölgede çeşitli organizasyonların da startı verildi. Geçtiğimiz hafta Kayak İl Birinciliği yapılan merkezde yeni aktiviteler de planlanıyor.

Özellikle hafta sonu tatilcileri için önemli bir merkez haline gelen Ladik Akdağ Kış Sporları ve Kayak Merkezi, merkez ve ilçeler başta olmak üzere civar illerden gelen sporseverlerin eğlenceli saatler yaşamasına olanak sağlıyor. Misafirlerine doyumsuz manzara seyretme imkanı da sunan ve 16 direkten oluşan, 1359 metre uzunluğundaki telesiyej de bölgeye gelen tatilcilere gün boyu zirveye ulaşma heyecanı yaşatıyor.


-'AKDAĞ, TURİZM İÇİN DE ÖNEMLİ BİR PENCERE OLACAK'-

Samsun Kayak Kulübü Başkanı Bekir Kibaroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölgeye kar yağmasıyla birlikte sezonu açtıklarını söyledi.

Genel olarak değerlendirildiğinde yeni kurulan tesislerin tamamının ilk etapta çeşitli sıkıntılar çektiğini belirten Kibaroğlu, 'Yeni kurulan dağlarda ilk etapta bir şeyler beklemek yanlış olur. Erzurum-Palandöken, Bursa-Uludağ, Kastamonu-Ilgaz, Bolu-Kartalkaya'da da aynı sorunlar yaşandı. Bu tür tesislerin ilk kuruluşu sancılı geçmiştir. Biz de sancılar çektik. Bu saatten sonra çıtayı yükselterek gidecektir. Samsun'da turistik amaçlı bayrak dikilecek ilk yer diyebiliriz. Akdağ, bölgenin turist çekmesi noktasında önemli bir pencere olacak' dedi.

Bölgenin turizm açısından zengin imkanlara sahip olduğunu ifade eden Kibaroğlu, 'Özellikleri oldukça fazla olan Akdağ'da insanlar dağa çıkıp kayacak, aşağı indiğinde ise kaplıcalardan faydalanacak. Bu bütünle hareket ettiğimizde bölge, geleceğin Uludağ'ı olacaktır. Akdağ, artık kaçınılmaz bir gerçek oldu. Akdağ, Türkiye'nin ilk kar alan bölgesinden birisi olması ileriye dönük yatırım sıkıntısını ortadan kaldırma noktasında önemli bir etken. Yapmamız gereken faaliyetleri artırmak, tanıtımı genişletmek.' diye konuştu.


- KAYAK FEDERASYONU'NDAN BÜYÜK DESTEK

Kayak Federasyonu'nun da bölgedeki oluşumu desteklediğini belirten Kibaroğlu, 'Federasyon 32 sporcumuzun kullandığı tüm malzemeleri, yedekleriyle birlikte gönderiyor. Bu davaya inandıkları için İl Özel İdaresi'nin kullanımına bir snovtrak hibe etti. Bunların her biri bir nimet. Buradaki ilk hedef sportif faaliyet. Fakat diğer taraftan da turistlik bölge kimliğine kavuşması, paralel ilerleyen iki olgu' dedi.

Yaklaşık 1400 metre yükseklikteki Akdağ, 200 metre eninde pisti, 1359 metre uzunluğunda telesiyeji, 11 odalı bir butik oteli, 200 kişilik restoran, kafeterya, kayak kiralama merkeziyle sporseverlere hizmet veriyor. İl Özel İdaresi'nce işletilen telesiyej tek çıkış 2, günlük kullanım 10 TL, kayak takımı günlük 30 TL ve kızak ise günlük 20 TL'den kiralanıyor.

Kaynak:  Anadolu Ajansı / SAMSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder