Ladik-Samsun blogumuza hos geldiniz ** Welcome to our blog Ladik-Samsun ** Willkommen in unserem Blog Ladik-Samsun ** Welkom op onze blog Ladik-Samsun ** Bienvenue sur notre blog Ladik-Samsun ** Bienvenidos a nuestro blog Ladik-Samsun ** Bem-vindo ao nosso blog Ladik-Samsun ** Benvenuti sul nostro blog Ladik-Samsun ** selamat datang di blog kami Samsun-Ladik ** مرحبا بكم في بلوق Ladik - سامسون ** Добро пожаловать на наш блог Ладик-Самсун ** Velkommen til vores blog Ladik-Samsun ** Καλώς ήρθατε στο blog μας Ladik-Samsun ** ברוכים הבאים אל הבלוג שלנו Ladik-Samsun ** आपका स्वागत है हमारे ब्लॉग Ladik करने सैमसन **.

14 Aralık 2010 Salı

Akdağ Kayak Merkezi'nde kar sevinci

Akdağ Kayak Merkezi'nde kar sevinci
14 Aralık 2010 Salı

Ladik Akdağ Kış Sporları ve Kayak Merkezi'nde kar sevinci yasaniyor. Bölgeye cıkan kayakçılar, mevsimin ilk karı ile stres attı.

Samsun'da 2005'te turizm bölgesi ilan edilmesinin ardından İl Özel İdaresi tarafından Ladik Akdağ Kış Sporları ve Kayak Merkezi olarak çalışmaları tamamlanan ve 15 dekarlık alanı içeren merkeze mevsimin ilk karı düştü.

Merkeze karın yağmasıyla kar ve kayak meraklılarının da gelmeye başladığı Akdağ'da, kayak severler şimdiden karın zevkini çıkarmaya başladı.

Ladik Akdağ Kış Sporları ve Kayak Merkezi'nin Samsun adına yapılmış çok güzel bir yatırım olduğunu belirten kayakseverler, bin 350 metre uzunluğundaki ikili sandalyeyle oturmalı şekilde yapılan ve kayak severlerin hizmetine sunulan telesiyeje binerek stres attı.

İl Özel İdare Genel Sekreteri Aslan Karanfil, 10 Aralık Cuma günü başlayan ve geç saatlere kadar Yağan yağmurun ardından başlayan kar yağışının bugün itibariyle bir metreyi aştığı bilgisini verdi.

Bölgeye 300 mavi ladin, bin sarıçam olmak üzere toplamda bin 300 ağaç dikerek sezona hazırlık yapıldığını belirten Karanfil, "Akdağ'da bu sene güzel bir kış yaşanmasını bekliyoruz. Kar kalınlığı şimdiden 1 metreyi aştı. Kayak severler için iyi bir sezon geçireceğimizi düşünüyorum." dedi.

Öte yandan, Ladik ilçesi ile Akdağ arasındaki 7 kilometrelik yolun, İl Özel İdaresi tarafından yürütülen çalışmalarla sürekli açık tutulduğu kaydedildi.

Kaynak: Cihan Haber Ajansı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder