Ladik-Samsun blogumuza hos geldiniz ** Welcome to our blog Ladik-Samsun ** Willkommen in unserem Blog Ladik-Samsun ** Welkom op onze blog Ladik-Samsun ** Bienvenue sur notre blog Ladik-Samsun ** Bienvenidos a nuestro blog Ladik-Samsun ** Bem-vindo ao nosso blog Ladik-Samsun ** Benvenuti sul nostro blog Ladik-Samsun ** selamat datang di blog kami Samsun-Ladik ** مرحبا بكم في بلوق Ladik - سامسون ** Добро пожаловать на наш блог Ладик-Самсун ** Velkommen til vores blog Ladik-Samsun ** Καλώς ήρθατε στο blog μας Ladik-Samsun ** ברוכים הבאים אל הבלוג שלנו Ladik-Samsun ** आपका स्वागत है हमारे ब्लॉग Ladik करने सैमसन **.

13 Haziran 2010 Pazar

Hüseyin Mutlu saldırıyı anlattı

Hüseyin Mutlu saldırıyı anlattı
13 Haziran 2010 Pazar

Gazze'ye insani yardım götürürken İsrail tarafından saldırıya uğrayan Mavi Marmara Gemisi'nde gönüllü olarak bulunan, DOST-DER Başkanı Ecz. Hüseyin Mutlu, saldırı anını ve daha sonra yaşananları anlattı.

İsrail'in denizden yaptığı komando birliği saldırısına karşılık olarak su püskürtüp etten bir duvar oluşturduklarını belirten Mutlu, bunun üzerine İsrail askerlerinin helikopterlerle gemiye indiğini ve üzerlerine sayısız ses, sis ve gaz bombaları attığını kaydetti.

CANIMIZ PAHASINA MÜCADELE ETTİK

Uzun namlulu silahlarla yapılan saldırı sonucunda dokuz yardım gönüllüsünün şehit olduğunu ve on dokuzu ağır olmak üzere elli kadar kişinin yaralandığını ifade eden Mutlu sözlerine şöyle devam etti, "Saldırının Pazartesi sabah saat 04.45'te olmasına rağmen bizler Salı günü 07.00'ye kadar ellerimiz kelepçeli ve ihtiyaçlarımızın görülmesine izin verilmeden gemide tutulduk. Korsan İsrail devleti insani yardım taşıyan gemilerimize uluslararası sularda müdahale etti. Yaklaşık 8 saatte İsrail'in Aşdot Limanı'na götürüldük. Bu seyir sırasında her türlü psikolojik ve fiili işkenceye maruz kaldık"

İSRAİL'DEN DAVACI OLACAĞIM

İsrail'in silah zoruyla özel eşyalarını gasp etmesi, kurşunlayarak bacağından yaralaması, psikolojik ve fiili işkence uygulayarak hapishanelere atması nedeniyle ulusal ve uluslararası mahkemelerde İsrail devletinden davacı olacağını duyuran Mutlu, "Mahkeme kararıyla da İsrail devletinin bir zulüm devleti olduğunu tescilleyeceğiz. Kendi haklarımızı alacağımız gibi tüm mazlum ve mağdur Gazze halkının da haklarını koruyacağız. Artık Filistin davası sadece Arapların veya Müslümanların davası değildir. Kardeşlerimizin akan kanı ile kan kardeşi olduk. Bundan sonra Filistin Ladiklinin de Samsunlunun da dolayısıyla tüm Türk vatandaşlarının da davası olmuştur. İnsani yardımlarımız ve Filistin halkına desteğimiz onlar özgürlüklerine kavuşuncaya kadar devam edecektir. Zalim İsrail devletini nefretle kınıyor, Türkiye'ye dönene kadar bizden dualarını esirgemeyen tüm Ladikli ve Samsunlu kardeşlerime teşekkür ediyorum. Ladiklilerin yapmış oldukları karşılama töreni ve sevgi gösterilerinin Filistin halkının kalbinde yer bulduğunu bilmelerini isterim gazamız mübarek olsun " şeklinde konuştu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder