Ladik-Samsun blogumuza hos geldiniz ** Welcome to our blog Ladik-Samsun ** Willkommen in unserem Blog Ladik-Samsun ** Welkom op onze blog Ladik-Samsun ** Bienvenue sur notre blog Ladik-Samsun ** Bienvenidos a nuestro blog Ladik-Samsun ** Bem-vindo ao nosso blog Ladik-Samsun ** Benvenuti sul nostro blog Ladik-Samsun ** selamat datang di blog kami Samsun-Ladik ** مرحبا بكم في بلوق Ladik - سامسون ** Добро пожаловать на наш блог Ладик-Самсун ** Velkommen til vores blog Ladik-Samsun ** Καλώς ήρθατε στο blog μας Ladik-Samsun ** ברוכים הבאים אל הבלוג שלנו Ladik-Samsun ** आपका स्वागत है हमारे ब्लॉग Ladik करने सैमसन **.

16 Mart 2012 Cuma

Ladik'in geleceği konuşuldu

Ladik'in geleceği konuşuldu
16 Mart 2012 Cuma

Ladik ilçemizde açılacak olan Ladik Meslek Yüksekokulu’yla ilgili sorunları konuşmak ve bu sorunlara çözüm önerileri getirmek amacıyla, Ladik Akdağ Kayak Tesisleri’nde, “Ladik’in Geleceği” konulu toplantı düzenlendi.

Toplantıya Rektör Vekili Prof. Dr. Hakan Leblebicioğlu, Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Recep Sancak, Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. İsmail Gelen, SGK Genel Müdürü Fatih Acar, İl Özel İdare Genel Sekreteri Aslan Karanfil, İlçe Kaymakamı Kadir Perçi, Tapu Kadastro Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Kanal, Başbakanlık Vakıflar Genel Müdürlüğünden Müdür Mürsel Özkan, Ankara-Ostim Mesleki Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Halil Bayar, Samsun Ticaret Sanayi Odası Genel Sekreteri Süleyman Karabük, İlçe Özel İdare Müdürü Yaşar Ergül, İl Genel Meclis Üyesi Kadir Kanal, Bosch-Siemens Bölge Müdürü Şenol Gür, Ancere Termal Otel İşletmecisi Kemal Zeybek, siyasiler ile ilçeyi temsilen çok sayıda temsilci katıldı.

Toplantı sonrasında bildirilen rapora göre; Ladik Meslek Yüksekokulu’nun yeri için Ladik Kaymakamlığı ile eşgüdümlü olarak çalışılarak, Ladik ilçesindeki bir bölge yüksek okul arazisi olarak tanımlandı. 430 dönümlük arazinin üniversitemize devri için Maliye Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından arazi tahsisi onayı çıkarıldı. İlçe yöneticileri tarafından imar çalışmaları ve zemin etüdü tamamlanan arazinin belediye encümen kararından sonra üniversitemize tapu tescili yapılması bekleniyor.

Sosyal Güvenlik, Bilgisayar Destekli Tasarım ve Animasyon, Bitkisel ve Hayvansal Üretim (Büyük ve Küçükbaş Hayvan Yetiştiriciliği ve Sağlığı), Muhasebe ve Finansman, Çocuk Gelişimi, Elektronik ve Otomasyon (Mekatronik), Bilgisayar, Elektrik, Hasta ve Yaşlı Bakımı, Raylı Sistem Kondansatörlüğü ve Bakımı, Makine ve Kimya bölümleri, Ladik Meslek Yüksekokulu'nda eğitim öğretime açılması planlanan bölümler arasında yer alıyor. Yüksekokulun bina planı ve yaklaşık maliyeti üzerinde ön çalışmalarda başlatılmış bulunuyor.

Turizm açısından büyük bir potansiyele sahip olan ve talebin her geçen gün arttığı ilçede, Ladik Akdağ Kayak Merkezi’nin Karadeniz Bölgesi’nde önemli bir boşluğu doldurduğu da gözleniyor. Bu bağlamda; Kayak Spor Kulübü ile kayak sporunun bölgedeki öncüsü durumunda olan Ondokuz Mayıs Üniversitesi’ne, Samsun Valiliği tarafından tahsis edilen arazi üzerinde, ‘OMÜ Kayak Tesisi’ yapılması planlandı. Tesis bütçesinin onaylanmasının ardından, inşaatın hemen başlanması ve 2012 yılı sonuna kadar bu tesisin bitirilerek hizmete açılması da planlandı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Leblebicioğlu şunları söyledi: “Üniversitemiz, Ladik Kaymakamlığı tarafından gerçekleştirilen ‘Ladik Ambar Köy Projesi’ ile de ilgileniyor. Akademik, sosyal ve kültürel olarak değerlendirilebilecek olan; ‘Ambarköy’ün ve Ladik Meslek Yüksekokulu’nun kurulması, Ladik’teki turistik ve tarihi potansiyel ile birlikte ele alındığında, Samsun’a ve Ladik ilçesine son derece önemli bir değer katacak. ‘Ladik Gölü’ ile ilgili bilimsel projeleri de destekleyen üniversitemiz, Ladik ilçesi için bundan sonra da her türlü desteği vermeye hazırdır.”

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder