Ladik-Samsun blogumuza hos geldiniz ** Welcome to our blog Ladik-Samsun ** Willkommen in unserem Blog Ladik-Samsun ** Welkom op onze blog Ladik-Samsun ** Bienvenue sur notre blog Ladik-Samsun ** Bienvenidos a nuestro blog Ladik-Samsun ** Bem-vindo ao nosso blog Ladik-Samsun ** Benvenuti sul nostro blog Ladik-Samsun ** selamat datang di blog kami Samsun-Ladik ** مرحبا بكم في بلوق Ladik - سامسون ** Добро пожаловать на наш блог Ладик-Самсун ** Velkommen til vores blog Ladik-Samsun ** Καλώς ήρθατε στο blog μας Ladik-Samsun ** ברוכים הבאים אל הבלוג שלנו Ladik-Samsun ** आपका स्वागत है हमारे ब्लॉग Ladik करने सैमसन **.

9 Ekim 2011 Pazar

Akdağ'a Otel için ihaleye çıkılıyor

Akdağ'a Otel için ihaleye çıkılıyor
09 Ekim 2011 Pazar

Karadeniz'in tek kayak merkezi olan Samsun Akdağ'a otel yapımı için İl Özel İdaresi ihaleye çıktı.

Samsun'da uzun yıllar süren çalışmalar sonrasında faaliyete geçirilmesine başlanan Akdağ Kayak Merkezi'nin bulunduğu alanda, turizm kapasitesinin artırılması, konaklama ihtiyacının giderilmesi amacıyla planlanan otel yapımı için İl Özel İdaresi çalışma başlattı.

Mülkiyeti il özel idaresine ait, Ladik İlçesi Saray köyü Yayla mevkiinde, Akdağ Kış Sporları Merkezi olarak planlanan alandaki 4 ayrı parselde 4 bin metrekare yerde en az üç yıldızlı otel yapımı için 8 Aralık'ta ihaleye çıkılması kararlaştırıldı. Resmi Gazetede gerçekleşen ilanın ardından 49 yıllığına otel yapımının ihale edileceği projede, bölgenin önemli bir ihtiyacı giderilecek.

Akdağ'a otel yapımıyla ilgili bilgi veren İl Özel İdare Genel Sekreteri Arslan Karanfil, 1990 yıllarında başlayan çalışmaların 2005'den sonraki dönemde özel idarenin bütçesinden verilen destekle, Avrupa Birliği'nden alınan katkılarla yapıldığını söyledi.

Süreçte milletvekilleri ve bakanların önemli katkılarının olduğunu ifade eden Karanfil, şuan tesislerde önemli bir noktaya ulaşıldığını, faaliyetin sürdüğünü kullanıma açık olduğunu hatırlattı. Küçükte olsa bir tesisin hizmette olduğunu ifade eden Karanfil, "Geçen sene itibariyle 110 gün kayak yapılabilecek yer olarak sınıflandırıldı. Orta Karadeniz'e hitap edebilecek güzel bir kayak merkezi olması noktasında çalışmalarımız devam ediyor. Oradaki günü birlik tesisin yanına Samsun özel idaresi tarafından ilave tesislerin yapılabilmesine imkan sağlamak için hem İl Genel Meclisimizin hem de encümeninin aldığı kararla 8 Aralık tarihinde 4 bin metre karelik 4 parselin 49 yıllığına ihalesine çıkacağız. Özel sektör yatırımcılarımızın en az üç yıldızlı otel yapmak şartıyla bir otel yapılması için burası verilecek. Bundan sonra devlet yapacağını yaptı, özel sektör yatırımı için özel sektörü bekliyoruz. Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın bakan olması şans. Çalışmalarımıza büyük katkı sağlıyor. Akdağ'ın güzel bir iş merkezi olması için canla başla çalışıyoruz. Tüm yatırımcılarımızı bekliyoruz" dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder