Ladik-Samsun blogumuza hos geldiniz ** Welcome to our blog Ladik-Samsun ** Willkommen in unserem Blog Ladik-Samsun ** Welkom op onze blog Ladik-Samsun ** Bienvenue sur notre blog Ladik-Samsun ** Bienvenidos a nuestro blog Ladik-Samsun ** Bem-vindo ao nosso blog Ladik-Samsun ** Benvenuti sul nostro blog Ladik-Samsun ** selamat datang di blog kami Samsun-Ladik ** مرحبا بكم في بلوق Ladik - سامسون ** Добро пожаловать на наш блог Ладик-Самсун ** Velkommen til vores blog Ladik-Samsun ** Καλώς ήρθατε στο blog μας Ladik-Samsun ** ברוכים הבאים אל הבלוג שלנו Ladik-Samsun ** आपका स्वागत है हमारे ब्लॉग Ladik करने सैमसन **.

16 Şubat 2011 Çarşamba

Ladik Saat Kulesi restore ediliyor

Ladik Saat Kulesi restore ediliyor
16 Şubat 2011 Çarşamba

 
Samsun İl Özel İdaresi, Ladik ilçemizin simgelerinden biri olan tarihi öneme sahip Saat Kulesinin restorasyon işinin ihalesini yaptı.

Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından projesi onaylanarak ihaleye çıkarılan Ladik Saat Kulesi'nin restorasyon ihalesi yapıldı.

Yer teslimi yapılan Ladik Saat Kulesi'nin iklim koşullarının elverişli olması halinde yaz sezonuna tamamlanmasının öngörüldüğünü belirten Yetkililer, restorasyonun ihale bedelinin 252 bin TL olduğunu belirterek, “Amacımız, İl Özel İdaresi olarak tarihi yaşatmak, var olan tarihi eserlere sahip çıkmaktır” dedi.

Korunan her tarihi eserin kültürel değerlere önemli katkılar sağladığının altını çizen Yetkililer, “Tarihi eserlere yapılacak her türlü olumlu müdahale, kültürümüzün korunması ve tanıtılmasına önemli katkılar sağlayacaktır. Bu sebeple amacımız, İl Özel İdaresi olarak tarihi yaşatmak, var olan tarihi eserlere sahip çıkmaktır. Ladik Saat Kulesi'nde yapacak olduğumuz restorasyon işi de bu amaç doğrultusunda gerçekleştirilmektedir” diye konuştu.

Ladik Saat Kulesi

Lâdik Saat Kulesi çokgen bir kaide üzerinde yuvarlak gövdeli ve şerefelidir. Minareyi andıran saat kulesi kare prizma şeklindeki şerefe üstü bölümünün dört yüzüne yuvarlak kadranlı birer saat yerleştirilmiştir. Kulenin gövdesi üzerinde pencere bulunmamaktadır. Bezeme olarak yalnızca şerefe altında şerit halinde kabartma kuşaklara yer verilmiştir.

KAYNAK: İHLAS HABER AJANSI

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder