Ladik-Samsun blogumuza hos geldiniz ** Welcome to our blog Ladik-Samsun ** Willkommen in unserem Blog Ladik-Samsun ** Welkom op onze blog Ladik-Samsun ** Bienvenue sur notre blog Ladik-Samsun ** Bienvenidos a nuestro blog Ladik-Samsun ** Bem-vindo ao nosso blog Ladik-Samsun ** Benvenuti sul nostro blog Ladik-Samsun ** selamat datang di blog kami Samsun-Ladik ** مرحبا بكم في بلوق Ladik - سامسون ** Добро пожаловать на наш блог Ладик-Самсун ** Velkommen til vores blog Ladik-Samsun ** Καλώς ήρθατε στο blog μας Ladik-Samsun ** ברוכים הבאים אל הבלוג שלנו Ladik-Samsun ** आपका स्वागत है हमारे ब्लॉग Ladik करने सैमसन **.

5 Temmuz 2010 Pazartesi

Topladığı 5 bin fotoğrafla sergi açtı

Topladığı 5 bin fotoğrafla sergi açtı
05 Temmuz 2010 Pazartesi

Ladik ilçemiz'de tarihi fotoğraflara ilgi duyan Anadolu Öğretmen Lisesi Müdürü, ev ev gezerek topladığı 5 bin fotoğrafı geleneksel hale getirdiği sokak sergisiyle vatandaşlarla buluşturuyor.

14'üncü Ladik Akdağ Yayla Şenlikleri kapsamında Belediye Başkanı ve Kaymakam'ın katkılarıyla 6'ncısı düzenlenen fotoğraf sergisi vatandaşların ilgi odağı oldu. Hobi olarak tarihi fotoğraflar biriktirmeye başlayan Akpınar Anadolu Öğretmen Lisesi Müdürü İzzet Acarel, ev ev gezerek vatandaşların fotoğraf albümlerine göz atıyor. Acarel, albümlerde kültürel anlamda önemli gördüğü fotoğrafları dijital ortamda bir kopyasını alarak arşivine ekliyor. Bu kapsamda yaklaşık 5 bin fotoğraf içeren bir arşiv oluşturan İzzet Acarel, bu fotoğrafların her yıl bin tanesini sergilerken, fotoğraf arşivine de her geçen gün yeni fotoğraf eklemeye devam ediyor.

Sergide, 1900'lü yıllara ait asker fotoğrafları, tahta otobüs, Kırkpınar başpehlivanları, ilçeyi ziyaret eden devlet büyükleri ve kamu kuruluşlarında görev yapan müdürler ve memurların fotoğraflarının yanı sıra, tarihi mekanlar ve yörenin geleneksel giysilerinin fotoğrafları gibi çeşitli fotoğraflar yer alıyor. Acarel, eski fotoğrafların yanı sıra tarihi eşyalara ilgi duyduğunu ve hedefinin ilerde bir müze açmak olduğunu söyledi.

Sergiyi gezerken duygulandığını belirten Emekli İhsan Aydın(59), o tarihlerde hayatta olan yakınlarını görmenin mutluluğu ve hüznünü bir arada yaşadıklarını söyledi. Aydın, "Böyle bir fotoğraf sergisinin düzenlenmesi çok anlamlı. O yıllardaki gelenek göreneklerimizi görerek bir kez daha anımsıyoruz. Ayrıca yeni nesilde bu fotoğraflara görerek geçmişleri hakkında daha iyi bilgi edinmiş oluyor." dedi.

Nejdet Alparslan(58) ise "Geçmişi hatırlayarak hüzünleniyorum. Fotoğraflara derin derin bakıp, o zamanla şimdiki zamanı kıyaslıyorum. Bir gün o insanlar da yaşıyordu. Kimler geldi kimler geçti." ifadelerini kullandı.

Sergide görüldüğü gibi şimdiki imkanların daha iyi olduğunu vurgulayan Alparslan, o yıllardaki yaşam şartlarının çok zor olduğunu söyledi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder