Ladik-Samsun blogumuza hos geldiniz ** Welcome to our blog Ladik-Samsun ** Willkommen in unserem Blog Ladik-Samsun ** Welkom op onze blog Ladik-Samsun ** Bienvenue sur notre blog Ladik-Samsun ** Bienvenidos a nuestro blog Ladik-Samsun ** Bem-vindo ao nosso blog Ladik-Samsun ** Benvenuti sul nostro blog Ladik-Samsun ** selamat datang di blog kami Samsun-Ladik ** مرحبا بكم في بلوق Ladik - سامسون ** Добро пожаловать на наш блог Ладик-Самсун ** Velkommen til vores blog Ladik-Samsun ** Καλώς ήρθατε στο blog μας Ladik-Samsun ** ברוכים הבאים אל הבלוג שלנו Ladik-Samsun ** आपका स्वागत है हमारे ब्लॉग Ladik करने सैमसन **.

4 Temmuz 2010 Pazar

Ladik'te üreticiler ödüllendirildi

Ladik'te üreticiler ödüllendirildi
04 Temmuz 2010 Pazar

Geleneksel Ladik Akdağ Şenlikleri'nin 14. sü kapsamında Ladik Kaymakamlığı'nın organizesinde Tarım İl Müdürlüğü'nün üreticileri teşvik ile ödüllendirdiği şenlikler geniş katılımla yapıldı.

Şenliklere AK Parti Samsun Milletvekili Fatih Öztürk, Ladik Kaymakamı Kadir Perçi, Ladik Belediye Başkanı Mehmet Kaharan, Tarım İl Müdürü Kadir İspirli ile çok sayıda üretici ve çiftçi katıldı. AK Parti Samsun Milletvekili Fatih Öztürk, Ladik'te her yıl geleneksel olarak yapılan ve büyük bir coşku ile kutlanan şenliklerin bölge ekonomisine de büyük katkı sağlayacağını söyledi. Öztürk, " Ladik son dönemlerde hem hayvancılık ve tarım alanında hem de Akdağ'da yapılan kayak tesislerinin faaliyete geçmesinden sonra bir anda cazibe merkezi haline geldi. Bu bölge hızla kalkınıyor. Üreticilerimiz artık tarımda makinalaşmaya hızla girdi. Bu da artık aynı alanda daha çok ürün almak ve bunun sonunda da üreticinin cebine daha çok para girmesi demektir. Devlet olarak bizlerin görevi de üreticimizin daha çok kazanmasını sağlayacak önlemler almaktır" dedi. Ladik Kaymakamı Kadir Perçi ve Belediye Başkanı Mehmet Karahan ise şenlikler sayesinde bölgenin dikkatinin Ladik'te toplandığını belirterek, " Ladik'in gelişimi tarım ve hayvancılıkta olacak. Bunun bilincindeyiz. bu nedenle bölgede tarımda hızla makinalaşmaya gidilmesi hayvancılıkta da desteklerden yararlanılması için üreticilerimizle sık sık bir araya gelerek kalkınmada yol gösterici oluyoruz. Ladik'te de son dönemlerde bu konularda hızla gelişmeler olduğu gözleniyor." dedi.

HİBE KREDİLER DAĞITILDI

Tarım İl Müdürlüğü'nün Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında 24 tane makina ve ekipman 79 bin 115 lira devlet desteği ile üreticilere dağıtıldı. Bu desteklemenin 2007 yılından itibaren devam ettiğini belirten Tarım İl Müdürü Kadir İspirli, " Tarımda modernizasyon ve makinalaşma hızla devam ediyor. bakanlığımız üreticimizin çok daha verimli ve rantbl çalışması için başlattığı çalışmalar kapsamında bugüne kadar Samsun il genelinde bin 818 tane makina 8 milyon 618 bin 453 liralık destek sağladık. Bunların yanı sıra Ladik bölgemiz hayvancılık açısından büyük şans. Bu bölgede son dönemlerde hayvancılık alanında büyük gelişmeler oldu. Tarım İl Müdürlüğü olarak hayvancılık alanında da yaptığımız hibe krediler ile bu sektörü de ayağa kaldırdık" dedi. Şenliklerde montofon, simental ve holstein cinsi ineklerin yarışması da yapıldı. yarışmalarda dereceye giren hayvanların sahiplerine altın ve yem hediye edildi. Ladik Belediye Başkanı Mehmet Karahan şenliklere verdiği katkılardan dolayı AK Parti Samsun milletvekili Fatih Öztürk ile Tarım İl Müdürü Kadir İspirli'ye ilçeyi sembolize eden plaket takdim etti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder