Ladik-Samsun blogumuza hos geldiniz ** Welcome to our blog Ladik-Samsun ** Willkommen in unserem Blog Ladik-Samsun ** Welkom op onze blog Ladik-Samsun ** Bienvenue sur notre blog Ladik-Samsun ** Bienvenidos a nuestro blog Ladik-Samsun ** Bem-vindo ao nosso blog Ladik-Samsun ** Benvenuti sul nostro blog Ladik-Samsun ** selamat datang di blog kami Samsun-Ladik ** مرحبا بكم في بلوق Ladik - سامسون ** Добро пожаловать на наш блог Ладик-Самсун ** Velkommen til vores blog Ladik-Samsun ** Καλώς ήρθατε στο blog μας Ladik-Samsun ** ברוכים הבאים אל הבלוג שלנו Ladik-Samsun ** आपका स्वागत है हमारे ब्लॉग Ladik करने सैमसन **.

20 Temmuz 2010 Salı

Ladik saldırısında Rus uyruklu PKK'lı !

Ladik saldırısında Rus uyruklu PKK'lı !
20 Temmuz 2010 Sali

Samsun Ladik'te 2 polis, Giresun Dereli'de de bir astsubayı şehit eden PKK'lıların kimlikleri belirlendi ve ortaya şoke eden bir gerçek çıktı. İki saldırıyı da yapan 5 kişilik gruptan birinin Rus uyruklu olduğu tespit edildi..

PKK'nın geçen nisan ayında Samsun'un Ladik ve Giresun'un Dereli ilçelerinde düzenlediği saldırıların aynı grup terörist tarafından gerçekleştirildiği belirlendi. Kanlı saldırıları yapan 5 PKK'lı içinde Rus uyruklu bir teröristin de bulunduğu öğrenildi.

Terör örgütü, Karadeniz açılımı çerçevesinde bölgede iki saldırı gerçekleştirmişti. 17 Nisan'da Samsun'un Ladik ilçesinde düzenlenen hain saldırıda bir polis aracı çapraz ateşe alınmıştı. Açılan ateş sonucu devriye görevi yapan ekip aracında bulunan 2 polis memurundan Hüseyin Koç olay yerinde, Malik Soykal ise ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede şehit olmuştu. Bu saldırıdan 9 gün sonra da Giresun'un Dereli ilçesinde bölgede arama-tarama çalışması yapan İl Jandarma Komutanlığı ekibini taşıyan araca mayınlı saldırı gerçekleşti. Tamdere Köyü yakınlarındaki Kanlıhan Köprüsü'nden geçerken teröristlerce daha önceden yerleştirilen mayının uzaktan kumandayla patlatılması sonucu araçta bulunan Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Ahmet Eryılmaz olay yerinde şehit oldu. Jandarma erler Osman Kaya ile Erdem Ay ise yaralandı. Emniyet Genel Müdürlüğü istihbaratının, PKK'nın bölgedeki hain saldırı planladığını önceden deşifre ederek ilgili birimleri uyardığı, ancak uyarılara rağmen eylemlerin gerçekleştiği ortaya çıkmıştı.

FAİLLER BELİRLENDİ

İstihbarat birimleri, 3 şehit verilen saldırıların faillerini belirledi. Eylemlerin 'Zigana' telsiz kodunu kullanan 'Celal Başkale' kod adlı Mahir Koç sorumluluğundaki 4 teröristle gerçekleştirildiği tespit edildi. Gruptaki PKK'lılardan 'Kava-Rus' kod adlı Daniel Dadaev'in Rus uyruklu olduğu, PKK'ya katılarak Karadeniz'de eylem yaptığı belirlendi. Bu terörist dışında ayrıca 'Sazcı-ÇiyaŞiyar' kod adlı Muhammet Mustafa Aslan ve 'ŞeyhmuzŞeyho' ve 'Mazlum-Volkan' kod adlı PKK'lıların yer aldığı belirlendi.

Kaynak: SABAH

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder