Ladik-Samsun blogumuza hos geldiniz ** Welcome to our blog Ladik-Samsun ** Willkommen in unserem Blog Ladik-Samsun ** Welkom op onze blog Ladik-Samsun ** Bienvenue sur notre blog Ladik-Samsun ** Bienvenidos a nuestro blog Ladik-Samsun ** Bem-vindo ao nosso blog Ladik-Samsun ** Benvenuti sul nostro blog Ladik-Samsun ** selamat datang di blog kami Samsun-Ladik ** مرحبا بكم في بلوق Ladik - سامسون ** Добро пожаловать на наш блог Ладик-Самсун ** Velkommen til vores blog Ladik-Samsun ** Καλώς ήρθατε στο blog μας Ladik-Samsun ** ברוכים הבאים אל הבלוג שלנו Ladik-Samsun ** आपका स्वागत है हमारे ब्लॉग Ladik करने सैमसन **.

7 Ocak 2010 Perşembe

Norveç`te insanligin öldügü anlar

Norveç`te insanligin öldügü anlar
07 OCAK 2010 PERSEMBE

Oslo’da kalp krizi geçiren annesi için çağırdığı ambulans geç kalınca sinirlenen Ladik'li Türk genci ’Telefonda hakaret etti’ diye karşısında Norveç polisini buldu. Aile üyeleri evin dışında polis tarafından tartaklanırken anne içeride son nefesini verdi.


ANNEME BİR ŞEY OLURSA SİZİ YAŞATMAM
Norveç’in başkenti Oslo’da geçen pazar günü ambulans isteyen Türk ailenin başına gelenler ülkede büyük tepkiye neden oldu. Dagbladet gazetesinin haberine göre, Samsun’un Ladik ilçesi Başlamış köyünden Oslo’ya göç eden kızı Canan Uçarlı’nın (45) evinde yaşayan Döndü Tulum (63) pazar günü kalp krizi geçirdi. Yaşlı kadının damadı Fedai Uçarlı ve oğlu Kutluay Tulum hemen telefon ederek ambulans çağırdı. Ancak ambulans bir türlü gelmeyince aile üyeleri sinirlendi. Defalarca aradıkları sağlık servisine son olarak Kutluay Tulum’un hakaret ettiği ve “Anneme bir şey olursa sizi yaşatmam” dediği iddia edildi.

DOKTOR YERİNE POLİS GİTTİ
Bunun üzerine sağlık ekipleri “Bu eve gitmenin tehlikeli olacağı” gerekçesiyle durumu polise bildirdi. Eve giden 7 kişilik polis ekibi, Fedai Uçarlı’yı evden çıkarıp sert şekilde karların üzerine yatırdı. Kutluay Tulum’u da sorguya çekmeye başladı. Kocası ve kardeşinin polisler tarafından tartaklandığını gören Canan Uçarlı da dışarı fırladı. Ama polisler, kadını montundan çekerek yere düşürdü ve kocasının yanına yatırdı. Canan Uçarlı “Annemi kurtarın” diye feryat ederken ambulans ve sağlık ekipleri ise yaşlı kadına müdahale etmek yerine evden biraz uzakta bekledi. Bu sırasında hiçbir müdahalede bulunulmayan Döndü Tulum yaşamını yitirdi.

40 DAKİKA AMBULANS BEKLEDİK
Sorgularının ardından serbest bırakılan aile üyeleri, annelerinin cenazesini hastanede teslim aldı. Döndü Tulum’un Türkiye’ye getirileceği ve hafta sonu toprağa verileceği açıklandı.

Uçarlı ailesinin avukatı Şehzad Nazir “Müvekkillerim içinde bulundukları durumun hassasiyeti nedeniyle birtakım ifadeler kullanmış olabilirler. Ancak bu gördükleri muameleyi haklı çıkarmaz. Tazminat davası açacağız” dedi. Fedai Uçarlı “40 dakika ambulans bekledik. Bu süre içinde üç kez telefon ettik. Biz kimseyi tehdit etmedik. Kapıya polisler gelince yardım istemek için dışarı çıktım. Ama iki polis beni yere yatırdı. Karda yatarken soğuktan elimin hissini kaybettim” diye konuştu.

BÜYÜKELÇİLİK DEVREYE GİRDİ
Ailenin komşusu Trond Tangen “Polis çok acımasız davrandı. Fedai sürekli bağırıyordu ama polisin onun tehdit için değil yardım istemek için bağırdığını anlaması gerekiyordu” dedi. Türkiye’nin Oslo Büyükelçiliği de olayla ilgili harekete geçti ve soruşturma başlatılması için konuyu Norveç makamlarına iletti.

POLİS ŞİDDETİ
Norveç polisi dertlerini bile sormadan Fedai Uçarlı’yı karların üzerine yatırdı ve kalkmaması için üzerine oturdu. Kocasının durumunu görüp evden fırlayan Canan Uçarlı’nın da akıbeti aynı oldu. Canan Uçarlı “Olanlar bizi şoke etti. Eşime bir şey yapacaklar diye çok korktum. Beni montumdan tutup yere yatırdıklarından ayağımda ayakkabım bile yoktu” dedi. Anahtar Kelimeler: norveç oslo saldırı türk aile baslamis köyü ladik samsun fedai ucarli canan tulum döndü tulum kutluay tulum damat Fedai Uçarlı norvec norway norwegen başlamış başlamışlı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder