Ladik-Samsun blogumuza hos geldiniz ** Welcome to our blog Ladik-Samsun ** Willkommen in unserem Blog Ladik-Samsun ** Welkom op onze blog Ladik-Samsun ** Bienvenue sur notre blog Ladik-Samsun ** Bienvenidos a nuestro blog Ladik-Samsun ** Bem-vindo ao nosso blog Ladik-Samsun ** Benvenuti sul nostro blog Ladik-Samsun ** selamat datang di blog kami Samsun-Ladik ** مرحبا بكم في بلوق Ladik - سامسون ** Добро пожаловать на наш блог Ладик-Самсун ** Velkommen til vores blog Ladik-Samsun ** Καλώς ήρθατε στο blog μας Ladik-Samsun ** ברוכים הבאים אל הבלוג שלנו Ladik-Samsun ** आपका स्वागत है हमारे ब्लॉग Ladik करने सैमसन **.

2 Aralık 2009 Çarşamba

Ladik'te Okuma-yazma Bayramı

Ladik'te Okuma-yazma Bayramı
02 Aralık 2009 Carsamba


Ladik ilçemizde Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nce Doğankaş köyünde yetişkinler için açılan okuma-yazma kursu tamamlandı. Kurs sonunda başarılı olan vatandaşlardan 7 bayan ile 4 erkek için tören düzenlendi.

Doğankaş köyünde yapılan törene İlçe Kaymakamı Kadir Perçi, Halk Eğitimi Merkez Müdürü Hadi Ergül ile İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Natır katıldı. Törende katılımcılara okuma-yazma belgesi ile İlçe Kaymakamı tarafından çeşitli hediyeler verildi. Kursiyerlere yönelik bir konuşma yapan Kaymakam Perçi, "Eğitim ve öğretimin yaşı olmadığını burada bir kez daha görmüş olduk. Bunca yaşınıza rağmen geldiniz burada azimle çalışarak kurslara katıldınız. Bu belgeyi alarak okuma-yazma becerisini kazandınız, hepinizi tebrik ediyorum" dedi.

Kursa katılan köylü vatandaşlar ise, "Artık çocuklarımızdan gelen mektupları ve gazeteleri okuyabiliyoruz. Kaymakamımıza ve kursu açan Halk Eğitim Müdürümüze teşekkür ediyoruz. Gerçekten okumanın yaşı yokmuş" dediler.

74 yaşında kursa katılarak belge alan Arif Soylu ile özel olarak ilgilenen Kaymakam Perçi, "Gençlerimiz senden örnek almalı" diyerek takdirlerini belirtti.

1 yorum:

  1. bu olay aslında Türkiye'nin bir ayıbıdır. Neredeyse her ilçede okuma yazma seferberliği başlatılır ancak hiç bir zaman okuma yazma düzeyi istenilen seviyeye ulaşmadı. ayrıca Türk insanının "okur" olamaması da ayrı bir sorun.

    YanıtlaSil