Ladik-Samsun blogumuza hos geldiniz ** Welcome to our blog Ladik-Samsun ** Willkommen in unserem Blog Ladik-Samsun ** Welkom op onze blog Ladik-Samsun ** Bienvenue sur notre blog Ladik-Samsun ** Bienvenidos a nuestro blog Ladik-Samsun ** Bem-vindo ao nosso blog Ladik-Samsun ** Benvenuti sul nostro blog Ladik-Samsun ** selamat datang di blog kami Samsun-Ladik ** مرحبا بكم في بلوق Ladik - سامسون ** Добро пожаловать на наш блог Ладик-Самсун ** Velkommen til vores blog Ladik-Samsun ** Καλώς ήρθατε στο blog μας Ladik-Samsun ** ברוכים הבאים אל הבלוג שלנו Ladik-Samsun ** आपका स्वागत है हमारे ब्लॉग Ladik करने सैमसन **.

16 Aralık 2009 Çarşamba

Meşhur Ladik peyniri kapışılıyor

Meşhur Ladik peyniri kapışılıyor
16 Aralık 2009 Carsamba



Ladik ilçemizde köylüler tarafından tamamen doğal koşullarda üretilen tereyağ ve köy peynirleri, şehir dışından gelen vatandaşlar tarafından adeta kapışılıyor.

Sabah kahvaltılarının vazgeçilmez besin maddesi olan peynir, sofralarımıza genellikle fabrikalarda üretilen biçimiyle gelirken, peynirin doğal tadından vazgeçemeyenler çareyi köy pazarlarda arıyor.

PEYNİR İÇİN SAMSUN'DAN GELİYORLAR

Tamamen doğal koşullarda köylülerin ürettiği peynirler vatandaşlar tarafından adeta kapışılıyor. Ladik İlçemizde kurulan Yoğurtçular Pazarı'nın misafirleri arasında meşhur Ladik peyniri ve tereyağı'nı almak için özellikle Samsun'dan gelenlerin olduğunu söyleyen köylüler, "Bir çok insan tereyağının ve peynirin doğal yapılmış olanını seviyor. Özellikle her hafta buradan köy tereyağı ve köy peyniri almak için gelenler oluyor" dedi. Köylüler, doğal peynir ve tereyağın tadının hiçbir şeye değişilemeyeceğini de sözlerine eklemeyi ihmal etmediler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder