Ladik-Samsun blogumuza hos geldiniz ** Welcome to our blog Ladik-Samsun ** Willkommen in unserem Blog Ladik-Samsun ** Welkom op onze blog Ladik-Samsun ** Bienvenue sur notre blog Ladik-Samsun ** Bienvenidos a nuestro blog Ladik-Samsun ** Bem-vindo ao nosso blog Ladik-Samsun ** Benvenuti sul nostro blog Ladik-Samsun ** selamat datang di blog kami Samsun-Ladik ** مرحبا بكم في بلوق Ladik - سامسون ** Добро пожаловать на наш блог Ладик-Самсун ** Velkommen til vores blog Ladik-Samsun ** Καλώς ήρθατε στο blog μας Ladik-Samsun ** ברוכים הבאים אל הבלוג שלנו Ladik-Samsun ** आपका स्वागत है हमारे ब्लॉग Ladik करने सैमसन **.

2 Mart 2011 Çarşamba

Fotoğraflarla Lâdik Turizm Bölgesi

Fotoğraflarla Lâdik Turizm Bölgesi
02 Mart 2011 Çarşamba

Samsun İl Özel İdaresi Kültür ve Sanat Galerisinde 'Fotoğraflarla Lâdik Turizm Bölgesi ve Akdağ Kayak Merkezi' konulu fotoğraf sergisi düzenlendi.

İl Özel İdaresi'nin koordinasyonunda SAMFAD Üyesi Fotoğraf Sanatçısı Metin İşler'in katkılarıyla düzenlenen serginin açılış kurdelesini Vali Hüseyin Aksoy, İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Karakurt, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Aslan Karanfil, Lâdik Kaymakamı Kadir Perçi, Ladik Belediye Başkanı Mehmet Karahan ve Fotoğraf Sanatçısı Metin İşler kesti.

57 adet fotoğrafın ve çeşitli materyallerin yer aldığı sergide, Lâdik; temiz havası, yaz ve kış sporları, kaplıcaları, doğal zenginlikleri ve tesisleri gibi birçok yönüyle fotoğraflarda anlatıldı.

Ladik'in tüm turistlik ve kültürel değerleriyle anlatıldığı sergiyi dolaşan Vali Hüseyin Aksoy, Ladik Akdağ Kayak Merkezi'nin Orta Karadeniz Bölgesinin tek kayak merkezi olduğunu hatırlatarak turizmin Samsun'un öncü sektörlerinden biri haline getirilmesi amacıyla bir turizm master planı hazırlandığını ve planın İl Genel Meclisinde onaylanarak faaliyete geçirildiğini söyledi.

Samsun'u turizm sektöründe marka yapmak amacıyla hazırlanan Turizm Mastır Planıyla; Samsun sınırları içinde mevcut olan doğal değerler, tarihi yapı ve sosyo-kültürel yapıdan oluşan turizm potansiyeli detaylı olarak incelenerek bu potansiyelin ülke yararında kullanılabilmesi ve faydalanılabilmesi için alınması gerekli önlemlerin uzun ve kısa vadeler için ayrıntılı bir biçimde belirlenebilmesi sağlanacak” diyen Vali Aksoy, “Yine bölgenin potansiyelini ve problemlerini kapsamlı bir şekilde ortaya koyan, bunlara çözüm önerileri getiren dünya barışına, kültürler arası iletişime ve ülke ekonomisine katkıda bulunan turizmin İlimizdeki rekabet gücünün arttırılması düşünülmekte” diye konuştu.

Sergiye, Vali Yardımcısı Mesut Taner Genç, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Muzaffer Kayaoğlu, Daire Başkanları, Siyasi Partilerin Grup Başkan Vekilleri, İl Genel Meclis Üyeleri, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum örgütlerinin temsilcileri de katıldı.

'Fotoğraflarla Ladik Turizm Bölgesi ve Akdağ Kayak Merkezi' konulu fotoğraf sergisi 6 Mart Pazar gününe kadar açık olacak.

KAYNAK: İHLAS HABER AJANSI

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder