Ladik-Samsun blogumuza hos geldiniz ** Welcome to our blog Ladik-Samsun ** Willkommen in unserem Blog Ladik-Samsun ** Welkom op onze blog Ladik-Samsun ** Bienvenue sur notre blog Ladik-Samsun ** Bienvenidos a nuestro blog Ladik-Samsun ** Bem-vindo ao nosso blog Ladik-Samsun ** Benvenuti sul nostro blog Ladik-Samsun ** selamat datang di blog kami Samsun-Ladik ** مرحبا بكم في بلوق Ladik - سامسون ** Добро пожаловать на наш блог Ладик-Самсун ** Velkommen til vores blog Ladik-Samsun ** Καλώς ήρθατε στο blog μας Ladik-Samsun ** ברוכים הבאים אל הבלוג שלנו Ladik-Samsun ** आपका स्वागत है हमारे ब्लॉग Ladik करने सैमसन **.

12 Ağustos 2009 Çarşamba

Ladikli bebek icin kurtarma seferberligi

Ladikli bebek için kurtarma seferberliği
12 Ağustos 2009 Carsamba


Samsun'da, Beydoğan çifti'nin 6,5 aylık doğan 650 gram ağırlığında ki bebeği, solunum yetmezliği sebebiyle hava ambulansıyla Ankara'ya gönderildi.

Ladik İlçemiz'de ikamet eden bir yıllık evli İsmail Beydoğan, 6,5 aylık hamile eşi Döndü Beydoğan'ı, sancılarının tutması üzerine Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'ne getirdi. Daha sonra ameliyata alınan hamile kadın, 650 gram ağırlığında bir kız çocuğu dünyaya getirdi.

Beydoğan çifti'nin ilk bebeği olan 6,5 aylık kız bebek, solunum yetersizliği sebebiyle kuvöze alındı. Daha sonra gerekli tedaviler için Ankara'ya sevki gereken bebek için doktorlar seferber oldu. Bebeğin hayata tutunmasını sağlamak için Sağlık Bakanlığı'ndan hava ambulansı istendi.

Sağlık Bakanlığı'ndan kısa sürede cevap geldi ve 650 gram ağırlığında ki parmak bebek için 112 Acil Servis Hava Ambulans Helikopteri Samsun'a geldi. OMÜ helikopter pistine inen hava ambulansı, bebeği alarak Ankara'ya götürdü.

Duygularını anlatan baba İsmail Beydoğan, "Eşim rahatsızlandığı için gece saat 02.30'da hastaneye getirdik. Çocuğum da sabah 04.00-05.00 sıralarında dünyaya geldi. Eşim yoğun bakımda, doktorların demesine göre durumu iyi. Kızım da tedavisinin yapılması için Ankara'ya gönderildi. İnşaallah kızım ve eşim kurtulur" dedi.

Kaynak: Ihlas Haber Ajansi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder