Ladik-Samsun blogumuza hos geldiniz ** Welcome to our blog Ladik-Samsun ** Willkommen in unserem Blog Ladik-Samsun ** Welkom op onze blog Ladik-Samsun ** Bienvenue sur notre blog Ladik-Samsun ** Bienvenidos a nuestro blog Ladik-Samsun ** Bem-vindo ao nosso blog Ladik-Samsun ** Benvenuti sul nostro blog Ladik-Samsun ** selamat datang di blog kami Samsun-Ladik ** مرحبا بكم في بلوق Ladik - سامسون ** Добро пожаловать на наш блог Ладик-Самсун ** Velkommen til vores blog Ladik-Samsun ** Καλώς ήρθατε στο blog μας Ladik-Samsun ** ברוכים הבאים אל הבלוג שלנו Ladik-Samsun ** आपका स्वागत है हमारे ब्लॉग Ladik करने सैमसन **.

5 Ağustos 2009 Çarşamba

Bu gece Berat Kandili

Berat Kandiliniz kutlu olsun
05 Ağustos 2009 Carsamba


Bu gece Berat Kandili. Berat, suçtan, günahtan kurtuluş belgesi anlamına geliyor. Bu vesile ile siz degerli hemsehrilerimin Berat kandilini kutlar ve daha nice kandiller görmenizi Cenabi Hak'tan dilerim.

BU GECE AF DİLEYİN

Öte yandan Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu Kandil dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Bardakoğlu, 'kurtuluş, af ve arınma anlamlarına gelen, ayrıca mübarek ramazan ayının da bir müjdecisi olan Berat Gecesi'nin, inananlara, kulluk bilinci ve hesap verme şuuruyla suç ve yanlışlardan kaçınmaları, günahlardan arınmaları ve Yüce Yaratıcı'nın sonsuz rahmet ve merhametine iltica etmeleri gerektiğini bir kez daha hatırlattığını' ifade etti.

TEFEKKÜR ETME ZAMANI

Kandil olarak adlandırılan bu gecelerin, insanlara, hızlı bir şekilde geçen hayatta durup düşünme, öze dönme ve günahlarla kirlenen gönül dünyasını temizleme fırsatı sunduğunu vurgulayan Bardakoğlu,, mübarek gün ve gecelerin Kur'an'la buluşma, Hz. Peygamber'in eskimez öğütlerine kulak verme ve O'nun sünneti ile hayat bulma fırsatı olduğunu kaydetti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder