Ladik-Samsun blogumuza hos geldiniz ** Welcome to our blog Ladik-Samsun ** Willkommen in unserem Blog Ladik-Samsun ** Welkom op onze blog Ladik-Samsun ** Bienvenue sur notre blog Ladik-Samsun ** Bienvenidos a nuestro blog Ladik-Samsun ** Bem-vindo ao nosso blog Ladik-Samsun ** Benvenuti sul nostro blog Ladik-Samsun ** selamat datang di blog kami Samsun-Ladik ** مرحبا بكم في بلوق Ladik - سامسون ** Добро пожаловать на наш блог Ладик-Самсун ** Velkommen til vores blog Ladik-Samsun ** Καλώς ήρθατε στο blog μας Ladik-Samsun ** ברוכים הבאים אל הבלוג שלנו Ladik-Samsun ** आपका स्वागत है हमारे ब्लॉग Ladik करने सैमसन **.

4 Haziran 2009 Perşembe

İl Genel Meclisinde İmar ve Bayındırlık tartışması

İl Genel Meclisinde İmar ve Bayındırlık tartışması
04 Haziran 2009


Samsun İl Özel İdaresi İl Genel Meclisi Haziran Ayı toplantısına İmar ve Bayındırlık Komisyonu tartışması damgasını vurdu.

Samsun İl Özel İdaresi İl Genel Meclisi Haziran ayı toplantısında İlçemiz Ladik'te yapımı devam eden Akdağ Kış Sporları Merkezi'nde emniyet ve asayiş hizmetlerinin yürütülmesi amacı ile Jandarma Karakol Hizmet Binasına ihtiyaç duyulduğundan, Akdağ Kış Sporları Merkezi'nde kamu kuruluşları alanı olarak belirlenen araziden İl Jandarma Komutanlığı'na yer tahsisi yapılması amacı ile İmar ve Bayındırlık Komisyonu tarafından hazırlanan rapor Komisyon Başkanı Özlem Maraş tarafından meclise sunuldu. Oylama sonucunda Akdağ Kış Sporları Merkezi'nde Jandarma Karakol Hizmet Binası yapımı için İl Jandarma Komutanlığı'na yer tahsisi yapılması kabul edildi.

Ardından ise Havza ilçesi Ortaklar Köyü'nde bulunan bir akaryakıt istasyonuna LPG İlave edilmesi amacı ile İmar ve Bayındırlık Komisyonu tarafından hazırlanan raporuda Komisyon Başkanı Özlem Maraş meclise okudu. Ardından rapor oylamaya sunuldu. Fakat İl Genel Meclisi CHP grup başkanı İsmet Şahin itirazda bulunarak; "Mecliste okuduğunuz raporlardaki imar değişikliklerini görmemiz gerekir sadece okumak ile emme basma tulumba gibi oylama yapamayız" diyerek imar ve pafta değişikliği yapılan alanların görüntülerinin daha önceki dönemlerde olduğu gibi slayt marifeti ile meclis üyelerine gösterilmesi gerektiğini vurguladı.

Şahin;" Akaryakıt istasyonuna LPG eklenmesi için plan değişikliği yapılması tehlikeli bir konudur. Art niyet aramasak da ikna olmamız gerekir. Bu alanla ilgili fotoğraf görüntüleri izlettirilerek neye oy verdiğimizi görmemiz sağlanmalıydı. Her okunan raporu emme basma tulumba gibi oyluyoruz" dedi.

CHP grup başkanı İsmet Şahin'in itirazlarına rağmen akaryakıt istasyonuna LPG İlave edilmesi için yapılacak plan değişikliği meclis tarafından kabul edildi. Oylamada tek ret oyu İsmet Şahin'den geldi.

Belediye Kanununun 49. Maddesi'ne istinaden İl Özel İdaresinde ihtiyaç üzerine 1 adet tabip kadrosu açılması ve sözleşmeli personel maaşlarının üst sınırının belirlenmesi konusunda Plan ve Bütçe Komisyonu ile Çevre ve Sağlık Komisyonu raporlarını okumak üzere kürsüye gelen AKP Havza İl Genel Meclisi Üyesi Hüseyin Esen konuşmasına Turkcell Birinci lig şampiyonu olan Beşiktaş'ı tebrik ederek başladı. Esen'in bu tebriği salonda alkışlarla karşılandı.

Son olarak AKP ve MHP grupları Canik Dereler Köyü İlköğretim okuluna ek derslik yapılması kousunda ortaklaşa gündem maddesi sundular. Canik Dereler Köyü İlköğretim okuluna ek derslik yapılması için 51 Bin TL'lik bir ödeneğin Canik köylere hizmet götürme birliğine aktarılması kabul edildi.

1 yorum: