Ladik-Samsun blogumuza hos geldiniz ** Welcome to our blog Ladik-Samsun ** Willkommen in unserem Blog Ladik-Samsun ** Welkom op onze blog Ladik-Samsun ** Bienvenue sur notre blog Ladik-Samsun ** Bienvenidos a nuestro blog Ladik-Samsun ** Bem-vindo ao nosso blog Ladik-Samsun ** Benvenuti sul nostro blog Ladik-Samsun ** selamat datang di blog kami Samsun-Ladik ** مرحبا بكم في بلوق Ladik - سامسون ** Добро пожаловать на наш блог Ладик-Самсун ** Velkommen til vores blog Ladik-Samsun ** Καλώς ήρθατε στο blog μας Ladik-Samsun ** ברוכים הבאים אל הבלוג שלנו Ladik-Samsun ** आपका स्वागत है हमारे ब्लॉग Ladik करने सैमसन **.

4 Kasım 2011 Cuma

Ladik Saat Kulesi'nin restorasyonu tamamlandı

Ladik Saat Kulesi'nin restorasyonu tamamlandı
04 Kasım 2011 Cuma

Samsun İl Özel İdaresi'nin katkilari ile geçmişten günümüze uzanan tarihi eserler arasında yer alan Ladik saat kulesi'nin restorasyonu tamamlandı.

Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu ve Ladik Belediyesi tarafından onaylanıp ihaleye çıkarılan Ladik saat kulesi 2011 yılında tamamlanarak Ladik Belediyesine teslim edildi.

297.330 TL'ye ihale edilen yapının, 282.463 TL'sinin İl Özel İdaresi katkı paylarından karşılanarak kontrollük hizmetlerinin de kurum tarafından yapıldığını belirten İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Aslan Karanfil:” Geçmişte birçok sanat dalında eşsiz eserler ortaya koyan ve günümüze kadar koruyabilen atalarımızın mirasını korumak ve bu bilinci kavramış nesiller yetiştirmek hem bizim hem de toplumumuzun görevidir. Birçok medeniyete beşiklik etmiş dünyanın en eski yerleşimlerinden olan Türkiye'de çok sayıda tarihi eser ve kültürel mirasla karşılaşmamak mümkün değildir. Ladik saat kulesi de bunlardan bir tanesi olup bu amaç doğrultusunda restoresi idaremiz tarafından gerçekleştirilmiştir.” dedi.

LADİK VE SAAT KULESİ

Tarihi eserlerinin birçoğunu geçmiş büyük depremlerde yitiren Ladik'de ayakta kalabilen eserler; Ladik Kalesi, Saat Kulesi, Seyit Ahmed-i Kebir Türbesi, Avcı sultan Mehmet Camii, Bülbül Hatun Camii, Sunullah Paşa Türbesi, Cuma Camii, Eski Hamam'ı, Dikilitaş Türbesi dir.

Ladik saat kulesi ise; üzerinde bulunan kitabesinden öğrenildiğine göre, Kaymakam Reşit Bey 1889 yılında tamamlamıştır. Kule çokgen bir kaide üzerinde yuvarlak gövdeli ve şerefelidir. Minareyi andıran saat kulesi kare prizma şeklindeki şerefe üstü bölümünün dört yüzüne yuvarlak kadranlı birer saat yerleştirilmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder