Ladik-Samsun blogumuza hos geldiniz ** Welcome to our blog Ladik-Samsun ** Willkommen in unserem Blog Ladik-Samsun ** Welkom op onze blog Ladik-Samsun ** Bienvenue sur notre blog Ladik-Samsun ** Bienvenidos a nuestro blog Ladik-Samsun ** Bem-vindo ao nosso blog Ladik-Samsun ** Benvenuti sul nostro blog Ladik-Samsun ** selamat datang di blog kami Samsun-Ladik ** مرحبا بكم في بلوق Ladik - سامسون ** Добро пожаловать на наш блог Ладик-Самсун ** Velkommen til vores blog Ladik-Samsun ** Καλώς ήρθατε στο blog μας Ladik-Samsun ** ברוכים הבאים אל הבלוג שלנו Ladik-Samsun ** आपका स्वागत है हमारे ब्लॉग Ladik करने सैमसन **.

25 Kasım 2014 Salı

Ladik Belediye Başkani, Samsun BŞB'yi Eleştirdi

Ladik Belediye Başkanı, Samsun Büyükşehir Belediyesi'ni Eleştirdi
25 Kasim 2014 Sali

Ladik Belediye Başkanı Selim Özbalcı, Samsun Büyükşehir Belediyesi zabıta ekiplerinin Ladik ilçesinde küçük esnafa ceza kesmesine tepki gösterdi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Kasım ayı olağan meclis toplantısı, AK Parti Meclis Üyesi Turan Çakır'ın Meclis Başkanlığı'nda gerçekleştirildi. Toplantıda ilk olarak ilçe belediyelerinin 2015 yılı bütçeleri karara bağlandı. Daha sonra Ladik Belediye Başkanı Selim Özbalcı gündem dışı söz alarak Samsun Büyükşehir Belediyesi zabıta ekiplerinin Ladik ilçesinde küçük esnafa ceza kesmesini eleştirdi. Samsun Büyükşehir Belediyesi zabıta ekiplerinin küçük esnafa tebligat yaptığını belirten Ladik Belediye Başkanı Selim Özbalcı, "Büyükşehir Belediye zabıtalarımız ilçelerde esnaflarımızın bazılarının dükkanlarının önüne koyduğu ufak tefek malzemelerden dolayı bir önceki geldiği gün tebligat yapmış Cuma günü de bizim kendileri ile görüşmelerimize rağmen ceza kesmişler. Gariban çay ocağının önünde ‘sandalye ve masa var’ diye 90 TL ceza kesmek, kafe önünde ‘sandalye ve masa var’ diye 189 TL ceza kesmek Büyükşehir Belediyemizin öncelikli görevleri arasında olmaması gerekir. Biz vatandaşla karşı karşıya kaldık. Bundan sonra eğer bu cezaları Büyükşehir Belediye Zabıtaları uygulamaya koyar ve bu insanlarımız bu parayı verirse, buradan söylüyorum, Büyükşehir Belediye Zabıtaları Ladik’e giremez. Bu gelen arkadaşlarımızın kraldan çok kralcılık yapmasıdır. Bu ilçe belediyesini de Büyükşehir Belediyesi’ni sıkıntıya sokmaktır. Bu arkadaşlar suhuletle bu işin üzerine gitmemişlerdir. Maksadı aşan şekilde hareket eden bu arkadaşların kesinlikle uyarılması gerekir." dedi. 

AK Parti Meclis Üyesi Turan Çakır ise şunları kaydetti: "Ladik Belediye Başkanımızın bu serzenişi kendine göre haklı gerekçeler taşıyabilir ama haklı iken haksız duruma düşmemek gerekir. Söylemlerde ve ifadelerde daha dikkatli olmak gerekir. Dolayısıyla bu kendi içimizde halledebileceğimiz sorunlardır. Büyükşehir Belediyesi’nin sorumlulukları ve ilçe belediyesinin sorumlulukları vardır. Bu düzene hepimiz ayak uyduracağız. Uydururken de birbirimizi kırmayacağız, birbirimizi incitmeyeceğiz. Düzeni birlikte oturtacağız. Ama derseniz ‘ben bildiğimi yaparım, Büyükşehir Belediyesi de bildiğini yapsın’ dediğinizde bundan kimse karlı çıkmaz. Vatandaş da, biz de zararlı çıkarız. Dolayısıyla bu anlamda söylemlerimize dikkat etmemiz gerekir. Zabıta arkadaşlar maksatlarını aşmış olabilir ama siz de burada maksadınızı aştığınızın farkında olun." diye konuştu.

Ladik Saat Kulesi'nin 108 Yıllık Saat'i Bakıma Alındı

Ladik Saat Kulesi'nin 108 Yıllık Saat'i Bakıma Alındı
25 Kasım 2014 Salı

Ladik İlçemiz'de bulunan 108 yıllık saat kulesinin saat mekanizması, bakım için İstanbul'a gönderildi.

Ladik İlçe merkezinde bulunan 1906 yılında Sivas Valisi Reşat Akif Paşa tarafından yaptırılan saat kulesi bugüne kadar ayakta kaldı. 1943 yılındaki Ladik Depremi'nde hasar gören ancak, daha sonra onarılan kule, 2011 yılında yaklaşık 250 bin TL'ye restore edildi. Kırmızı renkli düzgün kesme taş kullanılarak yapılan 14 metrelik kulesinin saat mekanizması bakıma alındı. Ladik Belediye Başkanı Ak Partili Selim Özbalcı, 108 yıllık saat mekanizmasının bakımının yapılması için İstanbul'a gösterildiğini belirterek, şöyle dedi:

"Çok eski bir saat. Bu tür saatlerin bakımını ve onarımını yapan Türkiye'de bir tek İstanbul'da bir saat ustası bulunuyor. Bu nedenle tarihi saat mekanizması İstanbul'a gönderildi. Bu saat kulesi, ilçemizin tarihi simgelerinden birisi. Bakım işlemi ardından mekanizma kuleye monte edilirek yeniden çalıştırılacak."
Anahtar Kelimeler: Ladik Saat Kulesi - Saat - Mekanizma - Saat Kulesi

5 Kasım 2014 Çarşamba

Ladik'te Fikret Baştan güven tazeledi

Ladik'te Fikret Baştan güven tazeledi
5 Kasım 2014 Çarşamba


AK Parti Ladik İlçe Başkanlığı 5. Olağan Kongresi’nde mevcut Başkan Fikret Baştan güven tazeledi. 


AK Parti Ladik İlçe Başkanlığı 5. Olağan Kongresi Belediye Düğün Salonu'nda gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın kongre başkanlık divanın seçimi yapıldı. Divana, AK Parti Samsun İl Sekreteri İlhan Kara, İl Kadın Kolları Başkanı Nurhan Yapıcı Özel ve İl Gençlik Kolları Başkanı Caner Göktepe seçildi.

Gündemin okunmasının ardından misafirlerin tanıtımı ve protokol konuşmaları gerçekleştirildi. Ladik İlçe Başkanı Fikret Baştan, ilçe de yaptıkları faaliyetler hakkında bilgiler verdi.Ladik Belediye Başkanı Selim Özbalcı ve 23. Dönem Samsun Milletvekili Fatih Öztürk de selamlama konuşması yaptı.

AK Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş ise, "Siyasi hayatında 14 yılı tamamlamak üzere olan, yine iktidarında 12 yılını geride bırakmış, milletin partisi AK Parti’nin 5. olağan kongresini gerçekleştiriyoruz. İlk günkü heyecanımızla, ilk günkü yola çıkış anlayışımızla, ilk günkü birlik ve beraberliğimizle 9 seçimi geride bıraktık. Geçirmiş olduğumuz her seçimde oyumuzu arttırarak milletimizden aldığımız güç ve destek ile moralimizi yükselterek çok başarılı işlere hamdolsun birlikte imza attık” dedi.

Konuşmaların ardından, AK Parti Genel Merkezi tarafından belirlenen isim olan mevcut Başkan Fikret Baştan ile tek liste halinde seçime gidildi. Seçim sonucunda 409 delegeden 214’ü oy kullandı. Fikret Baştan 214 oy alarak tekrar başkan seçildi.

Ladik'e 84 Milyon TL'lik Teleferik Projesi

Ladik'e 84 Milyon TL'lik Teleferik Projesi
05 KASIM 2014 CARSAMBA

Ladik İlçemiz Belediye Başkanı AK Partili Selim Özbalcı, Akdağ Kış Sporları ve Kayak Merkezi'ne ulaşımı kolaylaştırmak için 84 milyon TL'lik teleferik projesi hazırladıklarını söyledi. Başkan Özbalcı, projenin ilçemizde hem kış sporlarını hem de yayla turizmini olumlu etkileyeceğini söyledi.

Belediye Başkanımız Selim Özbalcı, 1800 metre rakımlı Akdağ için teleferik projesi hazırladıklarını söyledi. Akdağ Kış Sporları ve Kayak Merkezi'nde 2010 yılında 1675 metrelik kayak pisti ve 1300 metrelik de telesiyej yapıldığını belirten Özbalcı, ilçe merkezinden kayak merkezine ulaşımda problem yaşandığını ifade etti. Karayoluyla ilçeden kayak merkezine ulaşımda sorun ile karşılaşıldığını belirten Özbalcı, şöyle konuştu

Akdağ'da kış ve yazın ulaşımın sağlanarak turizmin geliştirilmesi için bir teleferik projesi hazırladık. 4 kilometre uzunluğundaki teleferik projesinde 12'şer kişilik 10 kabinden oluşacak. Yaz kış teleferik kullanılacağı için Akdağ'a ulaşım da daha kolay olacak. Maliyeti 84 milyon TL. Ladik çok güzel bir kayak merkezine sahip. Yapılan teleferik projesinin ilçemiz ve kentimize büyük katma değer sağlayacağını düşünüyoruz.

Ladik Kayak Merkezi'ne Samsun'un yanı sıra Amasya, Ordu, Sinop ve Çorum'dan da sporcuların geldiklerini belirten Başkan Özbalcı, Akdağ'ın kayak ve yayla turizmi için bir çekim noktası olduğunu anlattı. Başkan Selim Özbalcı, şöyle devam etti

Bu avantajın kullanılması ve geliştirilmesi gerekiyor. Bu noktada teleferik projesini çok önemsiyoruz. Tabi belediyemizin kendi imkanlarıyla bunu yapmamız mümkün değil. Projeye destek olunması için Gençlik ve Spor Bakanımızdan destek istedik. Kendisine projeyi anlattık. Çalışmalarımız devam ediyor. Umarım bu makro projeyi ilçemiz ve ilimize kazandırabiliriz.

3 Kasım 2014 Pazartesi

Samsun’a İlk Kar Düştü

Samsun’a İlk Kar Düştü

03 KASIM 2014 PAZARTESi
Ladik İlçemiz'de "0" dereceye kadar düşen sıcaklıkla birlikte Samsun'da yılın ilk karı da düştü.

Ladik ilçemize dün öğle saatlerinde karla karışık yağmur şeklinde yağan kar, gece, yerini tamamen kar yağışına bıraktı. Gece saatlerinde sıcaklığın ‘0’ derece olarak ölçüldüğü Ladik’te, termometreler sabahki sıcaklığı ise 5 derece olarak ölçtü. Cuma gününe kadar Samsun merkez ve ilçelerinde hava sıcaklıklarının artması bekleniyor.

Hava sıcaklıkların önümüzdeki günlerde daha da düşmesi beklenen Samsun’da beyaz örtü Atakum ilçesinin yüksek kesimlerinde de kendini gösterdi.