Ladik-Samsun blogumuza hos geldiniz ** Welcome to our blog Ladik-Samsun ** Willkommen in unserem Blog Ladik-Samsun ** Welkom op onze blog Ladik-Samsun ** Bienvenue sur notre blog Ladik-Samsun ** Bienvenidos a nuestro blog Ladik-Samsun ** Bem-vindo ao nosso blog Ladik-Samsun ** Benvenuti sul nostro blog Ladik-Samsun ** selamat datang di blog kami Samsun-Ladik ** مرحبا بكم في بلوق Ladik - سامسون ** Добро пожаловать на наш блог Ладик-Самсун ** Velkommen til vores blog Ladik-Samsun ** Καλώς ήρθατε στο blog μας Ladik-Samsun ** ברוכים הבאים אל הבלוג שלנו Ladik-Samsun ** आपका स्वागत है हमारे ब्लॉग Ladik करने सैमसन **.

30 Temmuz 2014 Çarşamba

Samsun Doğal Afetlere Hazırlanıyor

Samsun Doğal Afetlere Hazırlanıyor

Samsun Valiliği tarafından doğal afetlere hazırlık çalışması kapsamında 19 Mayıs ve Ladik ilçelerinde yapı envanterleri çıkarıldı.

Doğal afetlere karşı alınan önlemlerle ilgili bilgi veren Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, 19 Mayıs ve Ladik ilçelerinde yapı envanterinin belirlenmesi çalışmalarının tamamlandığını söyledi.

Vali Aksoy, “19 Mayıs ilçesi yerleşim birimlerindeki bütün yapılar (konut, ticarethane, ahır vb.) yerinde tespit edilerek sayısallaştırılmış, bölgenin yapı envanteri çıkarılmış, afet senaryoları hazırlanmıştır. Kayıp tahminine altlık oluşturması, müdahaleye yönelik analizlerin yapılması ve kapasitenin sorgulanması bakımından büyük önem arz etmektedir. 19 Mayıs ilçesinde ayrıca 1/25.000 ölçekli topografik haritaları 3 boyutlu hale getirilmiştir. MTA’dan temin edilen heyelan envanter haritalarının yerinde gözlemsel tespitlerle desteklenmesiyle, literatürdeki yöntemler kullanılarak ilçe genelinde heyelan duyarlılık haritası üretilmiş, elde edilen heyelan duyarlılık haritası ile kritik ve büyük bütçeli tesislerin planlanması aşamasında risk ve mühendislik ekonomisi açısından uygunluk sorgulaması yapılabilecektir” dedi.

SAMSUN DEPREM STRATEJİSİ VE EYLEM PLANI

Vali Aksoy, 19 Mayıs ilçesi tecrübelerinden yararlanılarak 2. çalışma bölgesi olan Ladik ilçesinde de yerleşim bölgesindeki bütün yapıların yerinde tespit edilerek sayısallaştırıldığını, bölgenin yapı envanterinin çıkarıldığını belirtti.

Samsun Deprem Stratejisi ve Eylem Planı’nın hazırlandığını da kaydeden Vali Aksoy, “2013-2023 dönemini kapsayan Samsun Deprem Stratejisi ve Eylem Planı hazırlanmıştır. Eylem planı ile depremlerin neden olabileceği fiziksel, ekonomik, sosyal, çevresel zarar ve kayıpları önlemenin veya etkilerinin azaltmanın ve depreme dirençli, güvenli, hazırlıklı ve sürdürülebilir yeni yaşam çevreleri oluşturması hedeflenmektedir” diye konuştu.

LADİK İLÇESİ KONTEYNIR KENTİ

Ladik İlçesi Konteynır Kenti çalışmalarının tamamlandığını bildiren Samsun Valisi Aksoy, “2011 Van depremi sonrasında afetzedelerin geçici iskanında kullanılan 178 konteynır, Ladik ilçesine transfer edilmiştir. Konteynır kentin kurulması için planlama çalışmaları tamamlanmış ve arsa tahsis çalışmaları yapılmıştır” şeklinde konuştu.

27 Temmuz 2014 Pazar

Ladik'te Kenenin Isırdığı Kadın Öldü

Ladik'te Kenenin Isırdığı Kadın Öldü

27 Temmuz 2014 Pazar

Ladik'te kene ısırması sonucu Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığına yakalanan 3 çocuk annesi kadın, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Ladik ilçemizin Ayvalı köyünde meydana gelen olayda, İstanbul'da ikamet eden 3 çocuk annesi Gülşen Demiral (56), Ramazan'ı köyünde geçirmek için yaklaşık bir ay önce memleketi Ladik ilçemize geldi. Köyde kenenin ısırdığı Gülşen D.'nin vücuduna tutunan keneyi kendilerinin çıkardığı öğrenildi. Ateşlenince 2 gün sonra Ladik Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Gülşen D., ilk müdahalesinin ardından Samsun'da bulunan Gazi Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. 4 gün burada tedavi gören Gülşen D., daha sonra Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi. KKKA hastalığı teşhisi konulan Gülşen D., 4 gündür tedavi gördüğü Samsun OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'nde bugün sabaha karşı saat 06.30 sıralarında hayatını kaybetti.

Aynı köyde 4 yıl önce de Ayşe O.'nun (49) kene ısırması sonucu hayatını kaybettiği öğrenildi.

13 Temmuz 2014 Pazar

BERBER ÇIRAKLIĞINDAN KIRKPINAR BAŞPEHLİVANLIĞINA

BERBER ÇIRAKLIĞINDAN KIRKPINAR BAŞPEHLİVANLIĞINA
12 Temmuz 2014 / 12:09
Kırkpınar da bu yıl Başpelivan olarak altın kemeri takan ve Samsun'a büyük gurur yaşatan Fatih Atlı ile Denge Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Adem çiçek özel bir röportaj gerçekleştirdi.
Samsun'un gündemindeki isim, sorularımıza tüm içtenliğiyle cevap verirken, Berber Çıraklığından Başpehlivanlığa uzanan hikayesindeki ilginç ayrıntıları da okuyucularımızla paylaştı. 
Adem Çiçek : Madenci Bir babanın paşpehlivan oğlu Fatih Atlı. Bu başarı nasıl geldi? Duygularınızı alarak başlayalım söyleşimize? 

Fatih Atlı : 15 Yaşında güreşe başladım. 15 Yaşımdan bu yana bu kemer için mücadele ettik. 2006 yılında başa yükseldim ve baş altı birincisi oldum. 2007'de ilk defa başa güreştim. O zaman tecrübesizliğimiz yüzünden kaybettim fakat bundan sonra hedeflerim daha büyüdü. Bu mağlubiyet adeta beni kamçıladı. 2014 yılına kadar altın kemer için mücadele ettik. Allah bize bu sene bu başarıyı nasip etti. Tabii ki yılların verdiği mücadele ve azimli çalışmanın sonucunda her yağlı güreşçinin en büyük hayali olan Kırkpınar'da Başpehlivan olabilme gururuna eriştiğim için çok mutluyum. Bundan sonraki hedefim 2 sene daha aynı başarıyı tekrarlayarak Altın Kemerin daimi sahibi olmak. Bunu başaracağımıza inanıyorum. 

Adem Çiçek : Daha önce Futbol oynamışsınız. Tekvando yapmışsınız. Sporla iç içe olan bir isimsiniz. Güreşe nasıl başladınız? 

Fatih Atlı : Evet sürekli sporun içerisindeydim. O yıllarda erkek kuaförlüğüne başlamıştım. Berbere Ustam (Bayram Ertan) geldi. Ustayla berber de tanıştık. Onun o duruşu fiziği beni çok etkilemişti. Bu adam ne iş yapar diye sordum çevremdekilere. Kırkpınar Başpehlivanı Bayrm Ertan dediler. Ben de o zaman karar verdim güreş yapmaya.. Ustayı aradım buldum. Yanına gittim ve 'Ben Güreşe başlamak istiyorum' dedim. O zaman da antremanlar yeni başlamıştı. Geç bakalım sıraya dedi ve başladık. 

Adem Çiçek : Berber de ustanızla tanışmanız ve Güreşe başlamanız. Bunu alnınıza yazılmış bir kader olarak görüyormusun? 

Fatih Atlı : Aynen öyle kader. Ben kadere ve Allahın insanoğluna hayatta bazı imkanları tanımak için fırsatlar verdiğine inanıyorum. Önemli olan bu fırsatları iyi değerlendirebilmek. Allah vergisi bir yeteneğimiz de varmış. Kısa süre de bayağı yol aldık. 2000 yılında güreşe başladım, 2006 yılında başa çıktım. 

Adem Çiçek : Zaten Hocanız Sayın Bayram Ertan'da ulusal bir kanala verdiği demeçte 'Fatih Atlı çok yetenekli bir sporcuydu. Ona fazla teknik ve taktik anlamda ilgi göstermemize gerek kalmıyordu. Yeteneğiyle ön plana çıkıyordu ' ifadelerini kullanmıştı. 

Fatih Atlı : Hocama bu düşüncelerinden dolayı teşekkür ediyorum. Bu noktaya gelmem de en büyük pay onun.Onun gibi yağlı güreşlerde efsane olmuş bir ismin öğrencisi olmanın gururunu yaşıyorum. 

Adem Çiçek : Sayın Atlı. Samsun'un güreşte iki efsanesi. Kavak ilçesinden Yaşar Doğu, memleketiniz Ladik ilçesinden İbrahim Karabacak. Sizin güreşte örnek aldığınız idölünüz kimdir diye sorarsak? 

Fatih Atlı : Şu bir gerçek ki ben İbrahim Karabacak efsanesi ile büyüdüm. Beni ona benzetiyorlardı fiziksel ve güreş stilimiz olarak. İkimizde hızlı hareketli ve teknik güreşiyormuşuz. Hatta bir gün İbrahim karabacak hayranı bir amcamız geldi dediki; 'Fatih sen kaç yaşındasın?'. O zaman 27 yaşındaydım. Hiç unutmam. 27 Yaşındayım recep Amca dedi. Fatih Sultan Mehmet dedi 21 yaşında istanbulu aldı, sen 27 Yaşına geldin hala kemeri alamadın dedi. Bu da beni kamçıladı.Ondan sonra üçüncü oldum, çeyrek finalde yenildim. 30 yaşında bu başarıya ulaştım. Şimdi kemerin sahibiyim. Rahmetli ibrahim karabacak'ın yarım bıraktığı işi tamamlamak istiyor ve kemeri daimi kazanmak istiyorum. 0 4 yıl başpehlivanlık ünvanını kazanmıştı ama o dönem kavga çıkmış ve boykot edildiği için kemerin daimi sahibi olamamıştı. Sorunuza gelirsek tabiiki Ahmet Taşçı yağlı güreşte bir efsane. Onun istikrarı, üst üste aldığı birincilikler insanı tabiiki etkiliyor. İdölüm Ahmet Taşçı. 

Adem Çiçek : Altın kemer Samsun'a en son ne zaman gelmişti? Daimi olarak kazanırsan bu bir ilk olacak sanırım? 

Fatih Atlı : İbrahim Karabacak'tan sonra Şaban Yılmaz 2005 yılında getirmişti. 9 yılın ardından ben getirdim. Tabiiki daimi olarak kazandırmak ve Samsun'a bu gururu yaşatmak en büyük hedefimiz. 

Adem Çiçek : Sizi Samsun Büyükşehir Belediyespora kazandıran bir isim var. Metin Çalışkan. nasıl tanıştınız Metin Beyle? 

Fatih Atlı : Ben 2010 yılında tarsus Belediyespor adına güreşirken, Metin ağbeyle sürekli güreşler de karşılaşırdık. Ben sizi memleketimiz de kendi çatımızın, kanatlarımızın altında görmek istiyorum derdi. Biz de Metin ağbimize kendimizi teslim ettik. Metin ağabey sen ne dersen o olsun dedik. O da Samsun Büyükşehir Belediye Başkanımızla görüştü. Başkanımız Sayın Yusuf Ziya Yılmaz sağolsun gerekli imkanlarımızı sağladı ve bizi transfer etti. Metin ağabeyin sayesinde 2010 yılında Samsun Büyükşehir Belediyesine transder olduk. 

Adem Çiçek : Başarınız da bunun etkisi var sanırım? 


Fatih Atlı : Tabiiki. Memleketimizdeyiz. Bize her türlü imkan sunuluyor. Zaten gurbet bu tarz sporlar için çok uygun yerler değil. Çünkü başka birinin hakimiyeti altındasın. Burası memleketimiz ve şehrimize karşı sorumluluklarımız var. Zaten Samsun Büyükşehir Belediyesi bu başarıyı hak ediyordu. Nasip kısmet bize nasip oldu. 

Adem Çiçek : Hocanız Bayram Ertan. yağlı güreşlerin efsaneleri arasında yer alan bir isim. Hocanızı nasıl anlatırsınız? 

Fatih Atlı : Belki klişe olacak ama o anlatılmaz yaşanır. Ben 15 yaşından beri onun yanındayım. İnşallah Güreş hayatımızı beraber tamamlayacağız. bende ona layık bir çırak olmayı başarmanın çabası içindeyim. Kemeri ben aldım ama kemerin gerçek sahibi odur. Başarımızın gerçek sahibi kendisi. Başarımın mimarı hocam Bayram Ertan'dır. 

Adem Çiçek : Teşekkür ederiz. 

Fatih Atlı : Bende Denge Gazetesi ailesine teşekkür ederim.

Kaynak: Denge Gazetesi